Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Haideți să gătim împreună rețeta originală americană de Mac and Cheese, altfel spus macaroane cu branza la cuptor în stil american.
Mac and Cheese (Macaroane cu branza la cuptor) |
Ingrediente:
Pentru sos:
- 240 gr Cheddar
- 200 gr Mozarella
- 30 gr Făină albă
- 750 ml Lapte 3,5% grăsime
- 55 gr Unt nesărat
Condimente:
- 1 linguriță Sare
- 1/4 lingurițe Cimbru
- 1/4 lingurițe Piper alb
- 1/4 lingurițe Nucșoară
- 1 linguriță Muștar Dijon
- 2 stropi Sos Worcestershire
Paste:
- 375 gr Macaroane
- 1 lingură Sare
Bacon:
- 100 gr bacon
- 1 lingură Ulei de măsline
Se adaugă la final:
- 100 gr Parmezan
- Pesmet
Mod de preparare:
- Pregătim toate ingredientele și le porționăm pentru cantitățile de care avem nevoie.
- Pentru reteta de Mac and Cheese mai întâi se pornește cuptorul pentru a se încălzi și se pune apa la fiert pentru paste în care se adaugă o lingură de sare de mare.
- Se taie baconul fin și se pune la prajit la foc mic în 1 lingură de ulei de măsline.
- Se dau pe răzătoare brânza cheddar, mozarella și parmezanul. Cantitatea de parmezan se împarte în două părți egale. Una se amestecă cu celelalte două brânze iar cealaltă se păstrează.
- Topim într-o tigaie untul și adăugăm făina pentru a face un fel de rântaș specific pentru reteta Mac and Cheese. Amestecăm în tot acest timp.
- Adăugăm treptat laptele. Între timp baconul trebuie să fie gata, translucidă, dar o lăsăm sub capac pentru a sta caldă.
- Se adaugă cimbrul, nucșoara, piperul alb, 1 linguriță de sare, o linguriță de muștar și doi stropi de sos Worchester pentru a condimenta sosul foarte bine.
- Adăugăm brânzele răzuite și amestecăm continuu cu un tel sau o lingură de lemn la foc mic, până ce toată brânza e complet topită. Atunci știm că sosul pentru Mac and Cheese e gata.
- Pastele s-au fiert, așa că le stoarcem bine de apă și le adăugăm direct în vasul care va merge la cuptor. Atenție! Pastele nu se limpezesc cu apă rece! De fapt, nu se limpezesc deloc, doar se storc.
- Adăugăm baconul peste pastele fierte.
- Acum este momentul să adăugăm sosul de brânză și lapte specific Mac and Cheese. După ce l-am turnat pe tot, cu o lingură mare amestecăm pastele cu sos, așa încât acesta să intre foarte bine în paste.
- Presărăm pesmet pe toată suprafața.
- Nu înainte de a le băga la cuptor, presărăm pe deasupra parmezanul ras pe care l-am păstrat. Coacem pastele la cuptor pentru 20 de minute la mare, pentru a face crustă deasupra.
- Reteta noastra de Mac and Cheese este gata! Delicios!
Bine de știut
- Puteți folosi și alte brânzeturi pentru rețeta de mac'n cheese, dar pentru a păstra gustul autentic, cheddar-ul nu trebuie să lipsească.
- Rețeta originală de mac'n cheese nu are bacon, deci este opțional să adăugați baconul în rețetă. Folosit-o, daca vreti, pentru extra aromă și gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.