Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Am descoperit combinatia de cartofi cu varza, aceasta a devenit musacaua noastra preferata.
Musaca de cartofi cu varza si carne |
INGREDIENTE:
Pentru piureul de cartofi:
- 400 g cartofi albi
- 100 g unt
- 30 g parmezan
- 100 ml lapte fierbinte
- sare
- 1/2 legatura patrunjel verde
Pentru umplutura de carne:
- 500 g carne tocată - 75% pui+25% porc
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 2-3 graunti de usturoi
- 1 ardei rosu
- sare
- piper
- cimbru
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- 50 ml ulei
- 150 g bulion
Pentru umplutura de varza:
- 1 varza acra
- 110 ml ulei
- 2 cepe
- piper
- cimbru
- 2-3 foi de dafin
- 100 g bulion
- 1 legatura marar verde
Pentru gratinat:
- 50 g cascaval afumat
- 1 ou
MOD DE PREPARARE:
Se incepe mai intai cu varza care se toaca si se lasa la desarat pentru 10-5 minute, in apa cat sa o acopere. Daca este prea acra, se mai schimba odata apa.Dupa acest interval, se caleste ceapa in ulei incins, apoi se adauga bulionul, dafinul, se amesteca de cateva ori, apoi se adaugă varza bine scursa si stoarsa.Se lasa sa se prepare sub capac, potrivindu-se gustul cu piper si cimbru, iar la final, se adauga si mararul tocat.Intre timp, se prepara si umplutura de carne.
Se toaca legumele si se pun la calit in ulei incins cu putina apa, apoi se adauga carnea tocata si se amesteca intens, pentru a se prepara uniform.Spre final de preparare, se adauga bulionul si se potriveste gustul cu sare, piper si cimbru, iar dupa stingerea focului, se adauga verdeata tocata.Pentru prepararea piureului, se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, iar cand sunt bine fierti, se scurge apa, se paseaza cartofii impreuna cu untul, apoi se dilueaza cu lapte fierbinte, atat cat sa iasa un piure cremos.Dupa stingerea focului, se adauga patrunjelul tocat marunt.Intr-un vas de yena uns cu unt, se pun un strat de cartofi, unul de carne tocata, altul de cartofi, apoi varza si se acopera cu inca un strat de cartofi.Se acopera vasul si se da la cuptor pentru 10-15 minute, apoi se inlatura capacul, se rade cascavalul deasupra si se adauga un ou batut, apoi se da din nou vasul la cuptor, pentru 6-8 minute, pana se gratineaza musacaua frumos.Chiar daca pare mult de munca, merita pentru ca iese foarte buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.