Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura cu nuci si cafea – cremes Budapesta

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.                Azi, va propun prajiturica asta super aromata, pe care daca nu o recunoasteti dupa nume, sigur o sa recunoasteti in ea gustul copilariei.
Prajitura cu nuci si cafea – cremes Budapesta

Prajitura cu nuci si cafea – cremes Budapesta

Ingrediente pentru blat:
– 6 oua mari
– 150g zahar
– 150g nuci tocate
– 2 linguri cacao
– 100g faina
– ½ lingurita praf de copt
– ½ lingurita scortisoara
– ½ lingurita esenta de vanilie
– ½ lingurita esenta de rom
Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt o tava mare pentru prajituri. Separam apoi albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul, cu mixerul la viteza medie timp de 3 minute, apoi la viteza mare alte 10 min sau pana avem o spuma densa si lucioasa, in care zaharul nu se mai simte deloc. Adaugam galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare. Apoi renuntam la mixer si trecem la spatula pentru a incorpora amestecul de faina, cacao, scortisoara si praf de copt, apoi esentele de vanilie si rom si la final nucile tocate.
Turnam compozitia in tava pregatita si o dam la cuptor 30-35 min sau pana trece testul scobitorii.

Ingrediente pentru crema:
– 250g unt la temperature camerei
– 250g zahar pudra vanilat
– 2 pliculete ness
– 2 linguri apa calda
– 1 galbenus de ou
– 100g nuci tocate
Mai intai frecam untul cu zaharul, cu mixerul la viteza mare, pana nu se mai simt deloc granulele de zahar si avem o crema foarte fina. In crema punem ness-ul dizolvat in apa si amestecam bine. Adaugam apoi si galbenusul si amestecam bine, iar la final nucile tocate. Crema va fi destul de densa si o intindem in strat uniform peste blatul racit complet.
La final nu ne ramane decat sa decoram prajitura cu cipsuri de ciocolata, ciocolata data pe razatoare sau sa o pudram cu cacao. Daca nu doriti sa folositi ness, puteti sa folositi in locul lui Inka sau cacao, insa daca alegeti verianta cacao, e bine as puneti si un strop de esenta de rom pentru un plus de aroma. Prajitura se pastreaza la frigider si se taie numai inainte de servire. E foarte aromata si racoroasa. Sa va fie de bine!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!