Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Azi, va propun prajiturica asta super
aromata, pe care daca nu o recunoasteti dupa nume, sigur o sa
recunoasteti in ea gustul copilariei.
Prajitura cu nuci si cafea – cremes Budapesta |
Ingrediente pentru blat:
– 6 oua mari
– 150g zahar
– 150g nuci tocate
– 2 linguri cacao
– 100g faina
– ½ lingurita praf de copt
– ½ lingurita scortisoara
– ½ lingurita esenta de vanilie
– ½ lingurita esenta de rom
Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de
copt o tava mare pentru prajituri. Separam
apoi albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare impreuna
cu zaharul, cu mixerul la viteza medie timp de 3 minute, apoi la viteza
mare alte 10 min sau pana avem o spuma densa si lucioasa, in care
zaharul nu se mai simte deloc. Adaugam galbenusurile pe rand, amestecand
dupa fiecare. Apoi renuntam la mixer si trecem la spatula pentru a
incorpora amestecul de faina, cacao, scortisoara si praf de copt, apoi
esentele de vanilie si rom si la final nucile tocate.
Turnam compozitia in tava pregatita si o dam la cuptor 30-35 min sau pana trece testul scobitorii.
Ingrediente pentru crema:
– 250g unt la temperature camerei
– 250g zahar pudra vanilat
– 2 pliculete ness
– 2 linguri apa calda
– 1 galbenus de ou
– 100g nuci tocate
– 250g unt la temperature camerei
– 250g zahar pudra vanilat
– 2 pliculete ness
– 2 linguri apa calda
– 1 galbenus de ou
– 100g nuci tocate
Mai intai frecam untul cu zaharul, cu mixerul la viteza mare, pana nu
se mai simt deloc granulele de zahar si avem o crema foarte fina. In
crema punem ness-ul dizolvat in apa si amestecam bine. Adaugam apoi si
galbenusul si amestecam bine, iar la final nucile tocate. Crema va fi
destul de densa si o intindem in strat uniform peste blatul racit
complet.
La final nu ne ramane decat sa decoram prajitura cu cipsuri de
ciocolata, ciocolata data pe razatoare sau sa o pudram cu cacao. Daca nu
doriti sa folositi ness, puteti sa folositi in locul lui Inka sau
cacao, insa daca alegeti verianta cacao, e bine as puneti si un strop de
esenta de rom pentru un plus de aroma. Prajitura se pastreaza la
frigider si se taie numai inainte de servire. E foarte aromata si
racoroasa. Sa va fie de bine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.