Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Tort Rosu - Alb este
unul dintre torturile americane emblematice si, pentru ca e rosu-alb ca
un martisor, m-am gandit sa va fac reteta cadou de 8 Martie. Pentru ca
va iubesc, pentru ca o iubesc pe sotia mea si e un cadou si pentru ea.
Tort Rosu - Alb |
Ingrediente pentru blat:
- 300g zahar tos
- 120g unt moale
- 3 oua
- 250ml lapte batut
- ½ lingurita colorant rosu gel
- 2 linguri cacao
- 275g faina
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lingurita otet alb
- 1 lingurita bicarbonat
- miezul de la pastaie de vanilie
Ingrediente pentru crema:
- 500g mascarpone
- 300ml smantana dulce
- 100g zahar pudra vanilat
Folosim unt gras. Il lasam la temperatura camerei
pana e moale, apoi il spumam impreuna cu zaharul tos, 7-8 minute cu
mixeurl la viteza mare, pana avem o spuma. Adaugam cele 3 oua pe rand.
Batem fiecare oua ca pentru omleta inainte de a-l adauga si, o data cu
fiecare ou, adaugam si o lingura de faina pe care o scadem din
cantitatea totala de 275g ca sa nu se taie compozitia. Dupa fiecare ou
si lingura de faina, amestecam pana la omogenizare. Adaugam apoi
jumatate din cantitatea de faina, cernuta cu jumatate din canatitatea de
cacao si praful de copt. Amestecam bine. Urmeaza sa adaugam laptele
batut si vanilia, amestecam din nou, apoi cernem deasupra restul de
faina si cacao. La final adaugam si bicarbonatul stins cu otet si
amestecam bine.
Distribuim compozitia uniform in 3 tavi de 20cm diametru si nivelam
folosind o spatula. Batem usor tavile de masa pentru a se nivela bine.
Coacem blatul pentru tort in cuptorul incins la 180℃, pe
gratarul pe treapta din mijloc a cuptorului. Coacem 22-28 minute sau
pana trece testul scobitorii. Lasam blaturile sa se racoreasca in tava,
apoi pe un gratar pana sunt complet reci, inainte de a le nivela astfel
incat sa fie egale toate trei. Este de prefarat sa lasam blaturile la
racit peste noapte inainte de asambla tortul.
Pentru crema, amestecam 500g mascarpone la temperatura camerei cu
300ml smantana dulce pentru frisca pe care o batem pana e tare.
Amestecam mascarpone cu zaharul pudra vanilat pana avem o spuma in care
granulele de zahar nu se simt deloc. Adaugam frisca batuta si amestecam
pana avem o crema omogena, pe care o dam la rece pana asamblam
tortul. Pentru asamblare, punem o cantitate mica de crema in mijlocul
platoului, astfel incat sa tina primul blat fixat la locul lui. Apoi punem crema intr-un pos si umplem tortul
facand o spirala generoasa de crema. Lasam spatiu la margine pentru a
pune cercuri de crema. Asezam al doilea blat si continuam pana la
ultimul. Pentru a decora tortul, punem cate un strat de cercuri de crema
de jur imprejurul tortului si il intindem pe fiecare in parte, usor, cu
o lingurita.
Reteta de tort poate parea una complicate. Sper sa il incercati sa imi trimiteti multe multe fotografii cu tortul
vostru reusit! Sa va fie de cel mai bine si pofta mare la Tort Rosu - Alb.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.