Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Mâncarea de gogoşari copţi este o delicatesă a bucătăriei româneşti,
fiind una dintre mâncărurile preferate. Cu sosul ei
dulce-acrişor delicios şi buchetul de miresme îmbietoare, e o mâncare
rafinată ce ne încântă papilele gustative.
Mâncare de gogoşari copţi cu mămăliguţă |
Ingrediente:
12-15 gogoşari copţi,
2 cepe de mărime mijlocie tăiate mărunt,
2-3 căţei de usturoi tocaţi,
2-3 roşii tăiate cubuleţe,
câteva linguri de ulei,
sare, piper după preferinţă,
câteva fire de pătrunjel verde,
4 ouă
2 cepe de mărime mijlocie tăiate mărunt,
2-3 căţei de usturoi tocaţi,
2-3 roşii tăiate cubuleţe,
câteva linguri de ulei,
sare, piper după preferinţă,
câteva fire de pătrunjel verde,
4 ouă
Modul de preparare:
Gogoşarii se taie în felii mai mari, se curăţă de cotor şi sâmburi şi se
pun tavă la cuptorul încins la 170 C. După 4-5 minute se întorc pe
cealaltă parte. Gogoşarii se pătrund destul de bine, iar pieliţa de
deasupra se îndepărtează foarte uşor. După ce s-au răcit, gogoşarii
copţi se curăţă de pieliţă şi se taie în fâşii subţiri pe lungime.
Într-o cratiţă de mărime mijlocie, se pune uleiul, apoi se adaugă
ceapa şi se amestecă la foc mic până când se înmoaie şi devine
sticloasă.
Se adaugă gogoşarii tăiaţi în felii şi se amestecă în continuare
câteva minute. Se pun apoi roşiile tăiate în cubuleţe, usturoiul tocat fin, o linguriţă de sare şi piper proaspăt
măcinat. Se lasă să fiarbă pe foc mic aproximativ 10 minute.
Adăuga ouăle. Pentru fiecare ou se face
un cuibuşor mic în care se sparge oul. Cu ajutorul unei furculiţe, se
împrăştie o parte din albuş, printre legume. Cratiţa se acoperă cu un
capac şi se lasă pe foc cam 5 minute.
Se opreşte focul şi să presară pătrunjelul tocat. Peste ouă se pune
puţină sare şi piper. Se acoperă din nou cu capacul şi se lasă câteva
minute pentru a da timp aromelor să se combine sub aburul de sub capac.
Se poate servi ca atare cu smântână şi mămăliguţă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.