Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Mancare de pui cu fasole pastai, cu rosii si usturoi, reteta
simpla, care se poate face tot timpul anului. Mi-era dor să mai fac un preparat rapid și gustos.
Mancare de pui cu fasole pastai |
- 500 g de pulpe dezosate
- 600 g de pastai
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 lingura de marar si patrunjel
- 2-3 catei de usturoi
- ulei
- sare
- piper
- 2-3 rosii bine coapte
- 500 ml de apa
Mod de preparare:
Adaugam intr-o tigaie 2-3 linguri de ulei, 40-50 de ml, nu mai mult.
Cand
uleiul s-a incins, punem bucatile de carne in tigaie. Intoarcem fiecare
bucata de carne pe ambele parti. Nu trebuie sa se prajeasca, ci doar sa
se rumeneasca usor. Acest lucru va da un gust delicios mancarii.
Adaugam
apoi ceapa, ardeiul, apoi completam cu apa, cat sa acopere bucatile de
carne, jumatate de litru este suficient. Prefer sa nu prajesc ceapa, o
las sa se inabuse in zeama lasata de carne.
Punem si pastaile in
tigaie, apoi punem un capac si lasam totul sa fiarba la foc mic, pana
cand se inmoaie pastaile, iar carnea este bine fiarta. Dureaza cam 20-25
de minute.
Facem o taietura in partea de jos a rosiilor, in forma de „X” si desfacem coaja, apoi putem da rosiile pe razatoare.
Rosiile razuite le rasturnam peste pastai. Punem o lingurita rasa de sare, piper.
Lasam totul sa fiarba timp de 10 minute. Gustam acum, sa vedem daca mai este nevoie de ceva sare sau piper.
Spre final adaugam si usturoiul, apoi putem stinge focul, dupa care punem si verdeata deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.