Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Spanacul este plin de vitamine si minerale necesare organismului.
Profita din plin de aceasta leguma magica si adug-o cat mai des in
preparatele tale. Iata cum poti prepara o reteta rapida de spanac
gratinat.
Spanacul gratinat |
Ingrediente:
- 1 kg spanac, proaspat
- 50g unt
- 3 catei de usturoi
- 50g de faina
- 500ml lapte
- 1 ceapa alba, tocata marunt
- 150g parmezan ras
- 100g cascaval ras
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Spala spanacul bine si opareste-l in apa cu sare timp de 2 minute. Scurge-l apoi foarte bine.
Intr-o cratita nonaderenta topeste untul si adauga
ceapa tocata marunt. Caleste-o pana devine usor galbuie apoi adauga
usturoiul pisat si mai caleste totul timp de 30 de secunde. Incorporeaza
apoi faina amestecand continuu timp de un minut. Adauga laptele cate
putin, pentru a evita sa se formeze cocoloase.
Dupa ce ai incorporat tot laptele asezoneaza cu sare piper si nucsoara
dupa gust si lasa totul sa fiarba timp de 10 minute, pana obtii un
sos. In tot acest timp, amesteca in
continuu pentru a nu se lipi.
Adauga apoi spanacul si cascavalul si amesteca bine. Daca este necesar
adauga sare dupa gust. Stinge focul si adauga compositia intr-o tava
tapetata cu hartie de copt. Presara deasupra parmezanul si da tava la
cuptor timp de 30 de minute, la foc mediu.
Serveste spanacul gratinat cald, alaturi de crutoane de paine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.