Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Sniţel umplut

Retete si gust
Va propun azi o reteta de șnițel de porc umplut, foarte simpla si foarte gustoasa, care are pe lista ingredientelor, un produs lactat foarte apreciat. De fapt, este mascarpone, care are un continut de grasime mai mare.
Sniţel umplut

Sniţel umplut

Ingrediente:

  • 4 snitele mari din cotlet de porc, de cate 150 – 200 de grame fiecare
  • 200 de grame de mascarpone
  • 4 ardei copti si pastrati la congelator
  • sare si piper
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri de otet alb
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita buna de miere
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei din abundenta pentru prajit
  • 1 lamaie – pentru servit

Mod de preparare:

Pentru inceput, ardeii copti se curata de pielita si de casuta semintelor. Se prepara vinegreta din usturoiul zdrobit, amestecat cu sarea, mierea si otetul. Se adauga uleiul si se toarna deasupra ardeilor, intorcandu-i pe toate partile:

Feliile de cotlet se degreseaza de eventuale urme de grasime de pe margine, se indeparteaza pielitele, se bat bine cu ciocanul pentru carne, pana ce se obtin snitele in grosime de 3-4 mm, care se sareaza si se pipereaza:

Pe fiecare din cele 4 felii de carne se pune cate un sfert din cantitatea de mascarpone care se aplatizeaza. Deasupra se aseaza cate un ardei copt, bine scurs de zeama in care s-a marinat. Se indoaie una dintre margini spre interior, apoi se ruleaza snitelul cu umplutura in interior.

Capetele feliilor de carne, ramase libere, se introduc in interiorul rulourilor, ca la sarmale:

Se mai fixeaza si cu cateva scobitori, pentru a evita sa se scurga umplutura in timp ce se gatesc.
Se bat ouale cu furculita, impreuna cu 1 praf de sare.
Fiecare snitel umplut se da prin faina:

Se scutura de faina in exces, apoi se plonjeaza in ou, tavalindu-l pe toate partile:

Se scurge de ou si se tavaleste din nou in faina:

In fine, se mai scufunda inca o data in ouale batute - de cate doua ori atat in faina cat si in ou - si se tavalesc prin pesmet.

Se prajesc in ulei din abundenta, la foc potrivit, doar atat cat sa primeasca o culoare frumoasa. Cand au atins gradul de rumenire dorit, se scot pe hartie absorbanta:

Snitelele umplute prajite, pe cat posibil drenate de uleiul in exces, se transfera pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 10-15 minute:

Dupa trecerea acestui timp sunt gata, se stropesc cu zeama de la 1/2 de lamaie, restul de lamaie se taie felii si se garnisesc snitelele, care se vor servi cu o garnitura de cartofi la cuptor si salata de varza rosie. O sectiune cu sosul aromat scurgandu-se din interiorul snitelului umplut:
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!