Se spune ca
orice fel de paste sunt si mai bune gratinate. Adica, acoperite cu un
strat matasos de mozzarella si parmezan si trecute prin cuptorul incins,
pana cand aromele se combina perfect. Pur si simplu delicios!
Penne cu pui, ciuperci si sos rose |
Ingrediente:
– penne 350 g
– bacon 200 g
– ceapa 3 buc. (185 g)
– usturoi 4 catei (20 g)
– rosii 3 buc. mari (730 g)
– pasta de rosii 70 g
– smantana pentru gatit 200 ml
– patrunjel 1/2 legatura
– mozzarella 250 g
– parmezan 50 g
– piept de pui la gratar 250 g
– ciuperci felii 1 conserva
– ulei de masline 2 linguri
– fulgi de ardei
– sare, piper
Mod de preparre: Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Puneti mai multa apa la
fiert, intr-o oala, cu un pic de sare. Cand clocoteste apa, puneti
pastele si fierbeti-le timpul indicat de producator. In paralel, puneti apa intr-o oala pentru a opari rosiile. Cand
apa clocoteste, puneti rosiile si lasati-le circa 2 minute. Scoateti-le cu o spumiera
pe o farfurie si, cand s-au racit suficient pentru a le manevra,
decojiti-le. Incepeti sa pregatiti sosul rose:
incingeti uleiul intr-o tigaie mare si puneti la calit baconul, taiat
bucatele. Cand baconul incepe sa se rumeneasca, puneti ceapa feliute
si usturoiul trecut prin presa. Cand ceapa devine translucida, puneti
rosiile decojite si taiate bucati. Dati focul mic si lasati sa fiarba incet sosul. Cand rosiile s-au
inmuiat, puneti si pasta de tomate. Mai lasati cateva minute si adaugati
ciupercile din conserva clatite si scurse.
Dupa inca doua minute, puneti smantana lichida si patrunjelul tocat.
Omogenizati si potriviti de sare si de piper. Dati un twist picant
sosului prin adaugarea de fulgi de ardei. Opriti focul. Puneti puiul la
gratar in bucatele si pastele fierte si scurse de apa. Amestecati usor,
dar bine, astfel incat pastele sa fie uniform cuprinse de sos.
Acum, pentru gratinarea pastelor: se pun pastele cu sos, iar deasupra vin, in ordine,
mozzarella, parmezanul ras si un pic de piper macinat.
Bagati vasele in cuptor si lasati cam 30-35 de minute. La final,
branza topita trebuie sa formeze ca o crusta, usor rumenita spre
margine. Lasati sa respire cam 10 minute gratinul de paste si serviti-l!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.