Mancare chinezeasca cu pui si legume,
super simplu de pregatit acasa. Si nu o spun doar asa de dragul de a fi
spus, chiar e o reteta simpla pentru care gasiti ingrediente peste tot,
ba poate chiar le aveti in casa.
Mancare chinezeasca cu pui si legume |
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 1 lingurita otet de vin
- 4 linguri sos de soia
- putina sare
- 2 lingurite de amidon
- 2 morcovi
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa rosie
- 2 catei de usturoi
- 2-3 linguri ulei pentru gatit
Mod de preparare:
Pieptul de pui l-am taiat fasii. Am pus fasiile intr-o caserola si am adaugat peste ele otetul de vin, 2 linguri sos de soia, sare si amidonul. Am amestecat si am lasat carnea la marinat, la rece, 20 de minute, timp in care m-am ocupat de legume.Morcovii si ardeii se taie bastonase subtiri. Ca sunt mai scurte sau mai lungi, vedeti voi in functie de legume.
Ceapa am taiat-o solzisori, iar usturoiul l-am tocat marunt.
Intr-un wok am incins cateva linguri de ulei si am prajit fasiile de pui pana s-au rumenit putin. Le-am scos pe o farfurie si am adaugat legumele in tigaie. Le-am calit 1-2 minute, cat sa se inmoaie putin, dar sa iti pastreze forma. Am adaugat puiul peste legume impreuna cu 4 linguri de apa si 2 linguri sos de soia.
Am lasat mancarea pe foc inca vreo 2 minute, apoi am oprit focul. Mancarea chinezeasca cu pui si legume este gata!
Merge perfect cu orez fiert simplu sau cu paste de orez.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.