Acesta este de obicei făcut cu o combinație de multe lucruri cum ar fi orez, linte, macaroane și ceapă crocantă prăjită. Un sos fierbinte este, de obicei, suflat pe partea de sus. Acesta este un fel de mâncare grozav pentru o petrecere bruște sau o cină de noapte.
Mancare cu orez, linte, macaroane si ceapa crocante |
Ingrediente:
Pentru condimente
1 lingură boabe de piper
1 linguriță Cardamom Pulbere
2 linguri de praf de porumb
1 lingură Semințe de curmin
1 lingură de semințe de coriandru
1 lingurita Cuișoare
1 linguriță Scorțișoară
1/4 linguriță nucsoare
Pentru mancare
1 cană de orez
1 ceașcă linte întreg
1 cană Macaroane
2 Ceapă tăiată subțire
3 cuișoare Usturoi, tocată
2 cești de legume
1 linguriță Semințe de curmin
2 frunze de dafin
Sare dupa gust
2 linguri de ulei de măsline
Pentru sos
1 Ceapă, tocată
2-3 cuișori Usturoi, tocată
3 rosii, pure
1 lingură otet de vin roșu
1/2 linguriță fulgi roșii de chilli
Sare și piper, la gust
2 linguri de ulei de măsline
Pentru a decora
1/2 ceapă Ceapă, crocantă, prăjită
Mod de preparare:
Pregătiți mai întâi amestecul de condimente. Pentru a face acest lucru, uscați condimentele întregi - cu excepția nucșoară, într-o tigaie la foc mediu, fără a le arde. Răciți-le și apoi măturați-le într-un măcinator de cafea, împreună cu scorțișoară și nucșoară.
A se depozita în recipient uscat și etanș și utilizați după cum este necesar.
Apoi, pregătiți orezul. Pentru a face acest lucru, încălziți puțin ulei de măsline într-o tavă și adăugați orez spălat și drenat. Spălați orezul timp de 5 minute și adăugați ingredientele și aduceți-l la fierbere.
Apoi, acoperiți tigaia și gătiți-o la foc mic timp de 10-15 minute sau până când se gateste orezul.
Între timp, se spală și se înmoaie lintea în suficientă apă. Gatiti-le intr-o tigaie, acoperita, timp de 30 de minute cu usturoi, frunze de chimen si dafin si 3 cani de apa.
Odată gătit, adăugați sare. Opriti focul până la o utilizare ulterioară.
Gatiti macaroanele conform instructiunilor de pachet intr-o oala cu apa si lasati deoparte in timpul prepararii sosului.
Pentru a face sosul, puneți o tigaie și adăugați puțin ulei de măsline. Când este cald, se adaugă usturoiul și ceapa și se adună pentru a găti la foc mare timp de 4-5 minute sau până la culoarea devine maro-auriu.
Adăugați piure de roșii, amestec de ingrediente, sare, piper, fulgi de chilli și oțet de vin roșu. Gatiti, acoperit la foc mediu timp de 15-20 de minute.
Acum, când toate componentele sunt gata, asamblați mancarea.
Într-un vas larg de servire se adaugă orez fiert, linte și macaroane. Amestecati, bine până se combină.
Serviți-l în boluri individuale, presărați ingredientele peste fiecare servire și cu sos de roșii picante și ceapă crocantă prăjită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.