Orezul și lintea sunt condimentate cu mirodenii calde precum cubul de legume, și fierte până când sunt perfect pufoase și delicate. Apoi, ceapa crocantă... oh. Și această versiune este terminată cu un sos răcoros, de iaurt, care aduce doar întreaga chestie.
Orez și linte cu ceapă crocantă |
Ingrediente:
- 1 pahar linte maro
- 1 pahar orez basmati
- 1 cub de legume
- 2-3 cepe medii
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Se pune orezul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere - acesta se va umfla si va absorbi apa. Intre timp se spala lintea se pune in oala cu doua pahare de apa si se lasa sa fiarba la foc iute. Cand lintea a devenit nu foarte moale se adauga orezul si cubul de legume se amesteca si se mai adauga doua pahare de apa atat cat sa acopere compozitia - nu mai mult. Se acopera cu capacul si separat intr-o tigaie se caleste ceapa taiata pestisori pana cand devine aurie si crocante. Se verifica compozitia de linte cu orez - cand apa a scazut este gata - se stinge focul si se adauga ceapa calita deasupra. Se poate servi cu iaurt rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.