Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorba de varză cu afumătură – lucskos kaposzta

Retete si gust
Fiertura asta e un fel de două feluri, adică ţine loc şi de ciorbă şi de felul principal şi, pe lângă că e săţioasă, nici nu îţi face o gaură prea mare în buget.
Ciorba de varză cu afumătură – lucskos kaposzta

Ciorba de varză cu afumătură – lucskos kaposzta

Ingrediente: o varză, 2 ardei graşi, două cepe, 400g ciolan afumat, un litru de bulion, 2 roşii, boia dulce, 2 linguri, 3 linguri de ulei, sare, o legătură de mărar verde, câteva rămurele de cimbru, 2 foi de dafin, piper măcinat, smântână 400g şi o lingură de făină.
Mod de preparare:
Tăiem, sau mai degrabă ciopârţim, varza, oarecum rustic, în bucăţele relativ pătrate ori dreptunghiulare, o frecăm apoi cu sare, să se înmoaie puţin şi o lăsăm la odihnă într-un vas. Cu ceapa şi ardeii procedăm aproape la fel, doar că nu le dăm sare şi le tăiem mai mărunt. Roşiile de curăţăm de pieliţă şi le facem cubuleţe. Ciolanul îl debităm, în bucăţi măricele. Într-o cratiţă încingem uleiul, sotăm puţin ceapa şi ardeiul, după care completăm cu bucăţile de ciolan. Mai sotăm totul încă vreo trei minute, amestecând cu grijă, iar la urmă adăugăm boiaua dulce, dar n-o lăsăm la fierbinţeală mai mult de 15 secunde, că devine amară. După boia, stingem reuniunea cu apă, cât să acoperă bine totul şi lăsăm la fiert, la foc moale, vreo 20 de minute. Potrivim fiertura de sare şi piper, adăugăm varza, roşiile, cimbrul, jumătate din mărar - cealaltă jumătate o vom presăra deasupra când totul e gata, bulionul şi încă puţina apă, aşa încât să treacă de trei-patru degete peste nivelul verzei. Fierbem ciorba la foc mic preţ de 30 de minute, iar în final o dregem cu 150g de smântână, în care am încorporat lingura de făină. Îi mai dăm un clocot de vreo 5 minute, mai cercetăm o dată cum stăm cu sarea şi piperul, adăugăm şi restul de mărar şi stingem focul. Se serveşte cu smântână şi ardei iute.
Poftă bună !
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!