Rulada bicolora cu nuci este o prajitura de casa absolut minunata! Nu
necesita coacere, deci poate fi preparata si in anotimpul canicular
care se apropie. Este o varianta mai fina si mai speciala a ruladei cu
cocos, pe care toti iubitorii de nuca o vor adora! Din aceste cantitati
vor iesi doua rulade.
Rulada cu nuci |
Ingrediente:
- 400 grame nuca macinata
- 5-6 linguri biscuiti simpli macinati
- 5 linguri zahar
- 200 ml lapte
- 2-3 linguri cacao
- Un varf de cutit sare
Pentru crema:
- 3 galbenusuri fierte, tari
- 200 grame unt moale
- 5 linguri zahar pudra
- O lingura cu varf lapte praf
- O lingurita esenta de vanilie
- Un varf de cutit sare
3. Amestecam intr-un bol mare nuca macinata, biscuitii macinati, sarea si cele 2-3 linguri de cacao.
4. Clocotim laptele. Stingem focul si adaugam zaharul. Amestecam ca sa se dizolve zaharul. Turnam laptele fierbinte peste mixul de ingrediente uscate din bol. Amestecam mai intai cu o lingura de lemn, apoi framantam cu mana, pana se leaga compozitia ca un aluat.
5. Impartim aluatul in doua bucati egale. E important sa lucram cu aluatul cald, ca sa nu crape. Ungem compozitia cu o lingurita de ulei ca sa nu se lipeasca de sucitor. Intindem fiecare bucata cu sucitorul, pe folie alimentara, pana la o grosime de 4-5 mm.
Incercam sa-i dam o forma dreptunghiulara, cu dimensiuni cam de 25/30 cm, ca sa rezulte un rulou cat mai frumos la final.
6. Intindem jumatate din crema peste blat. Rulam cu grija rulada, cu crema la interior. Invelim ruloul in folie alimentara si il dam la rece, ca sa se intareasca si sa se poata taia cu usurinta.
Repetam operatiunile si cu cealalta jumatate de aluat.
7. Rulada se taie bine racita, cu un cutit bine ascutit si cu lama subtire.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.