Dupa cum stiti deja, anul acesta Pastele este pentru toti pe Retetesigust.blogslot.com. De aceea, in fiecare zi, ne gandim la fiecare dintre voi si
cautam solutii culinare delicioase pentru a aduce gustul bucuriei pe
mesele tuturor. Astazi, va prezentami reteta ce va face deliciul ce te va ajuta sa mai schimbi meniul cu ajutorul unei retete fara carne!
![]() |
Lasagna cu dovlecei |
Ingrediente:
- 250 de gr de foi de lasagna, fierte
- 3/4 de cana de mozzarella, rasa
- 1 1/2 de cana de branza de vaci
- 1/4 de cana de parmezan , ras
- 1 1/2 de cana de dovlecei feliati
- 2 1/2 de cana de sos de rosii
- 2 lingurite de busuioc uscat
- 2 lingurite de oregano uscat
- 1/4 c ceapa tocata
- 1 catel de usturoi
- 1/8 lingurita de piper negruMod de preparare:
1 . Incalzeste cuptorul la 220 C. Unge un vas termorezistent cu o lingurita de ulei vegetal.
2 . In castron mic, combina 1/8 de cana de mozzarella si 1 lingura de parmezan. Pune deoparte.
3 . Intr-un bol mediu, combina restul de mozzarella si parmezan cu intreaga cantitate de branza de vaci . Amesteca bine si pune deoparte.
4 . Combina sosul de rosii cu restul de ingrediente. Unge un strat subtire de sos de tomate, in partea de jos. Adauga o treime din foi intr-un singur strat. Raspandeste jumatate din amestecul de branza deasupra. Adauga un strat de dovlecei.
5 . Repeta stratificarea. Adauga un strat subtire de sos. Pune foi, sos si amestec de branza la final. Acopera cu folie de aluminiu.
6 . Coace timp de 30-40 de minute. Lasa sa se raceasca timp de 10-15 minute.
Pofta buna!
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.