Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptura de gasca cu sos de coniac

Retete si gust
Friptura de gasca cu sos de coniac numai prin denumire ne lasa gura apa. Este o reteta cat se poate de potrivita pentru o cina festiva in familie. Este usor de preparat, iar fragezime carnii de gasca se potriveste excelent cu sosul dulce de coniac.
gasca

Friptura de gasca cu sos de coniac

Ingrediente:

1 gasca de 3 kg  
maghiran, oregano, sare grunjoasa 
piper boabe si macinat
150 ml vin rosu, 4 catei de usturoi
4 linguri de ulei de masline
Pentru sosul de coniac: 50 ml coniac, 50 ml apa, 200 ml smantana, o portocala, 1 mar, sare, piper.

Mod de preparare:

Amesteca toate condimentele cu vinul rosu, cu usturoiul tocat marun, cu uleiul de masline. Spala bine gasca. O poti taia in pulpe si piept si poti lasa tacamurile deoparte pentru o supa. Pune-o intr-o tava mai adanca. Inteapa bucatile de gasca din loc in loc, si unge-o cu amestecul de condimente, masand usor. Mai adauga in tava un pahar de apa si baga la cuptor la o temperatura mare pentru 20 de minute, apoi la 200 de grade pentru inca o ora, pana ce se fragezeste carnea. Pregateste sosul de coniac. Rade coaja de portocala si stoarce sucul. Amesteca apa cu coniacul, coaja si zeama de portocala. Taie in felii marul. Pune totul la foc, iar cand incepe sa fiarba adauga smantana si lasa la foc mic pana ce sosul scade la jumatate. Potriveste de sare si piper. Toarna sosul peste bucati de gasca si serveste cu o granitura de orez. Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!