Cine
ma intreba de o reteta de pasca? Sa va arat acum reteta de pasca cu branza si glazura
ciocolata - preferata familiei inca de prima data cand
am incercat-o. Aceasta reteta de pasca este perfecta - este de mare efect si nu
am avut vreodata pe cineva care sa refuze.
Pasca cu branza si glazura ciocolata |
INGREDIENTE:
Pt. blat:
- 1 ou
- 80 g zahar verde
- 100 g unt
- 150 ml lapte
- 150 g faina alba
- 2 lg cacao
- 1 plic praf de copt
Pt. umplutura:
- 700 g branza cremoasa
- 150 g zahar verde
- 3 oua
- semintele de la o jumatate pastaie de vanilie
- 2 lg rase de gris
- 100 g stafide aurii
Pt. glazura:
- 120 g ciocolata amaruie
- 50 ml lapte
- nuca de cocos verde
- migdale zdrobite
MOD DE PREPARARE:
Blatul: Se mixeaza bine oul cu zahar verde si un praf de sare. Cand si-a dublat volumul, se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza in continuare, apoi se toarna laptele. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga amestecului. Se omogenizeaza bine. Se toarna 3/4 din compozitie intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 12 minute.
Crema: Intre timp, se pregateste umplutura. Se amesteca branza cu zahar verde, ouale adaugate pe rand, iar la final, semintele de vanilie, grisul si stafidele aurii. Se omogenizeaza totul bine.
Se scoate tava din cuptor si se toarna branza, iar deasupra, se pune restul de compozitie din blat. Se da din nou la cuptor si se lasa aproximativ 50-60 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se transfera pe un platou.
Ciocolata amaruie se pune intr-un ibric, impreuna cu laptele si se lasa pana se topeste si se omogenizeaza. Se unge pasca cu glazura de ciocolata, apoi se decoreaza dupa imaginatie.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.