- Extrem de gustos, incredibil de rapid, nesperat de ușor. Cam așa poți descrie, pe scurt, această rețetă de mai jos, regăsită în bucătăria asiatică. Pe gustul întregii familii.
Pui picant cu orez |
Ingrediente:
2 linguri de ulei de masline extra-virgin;
4 pulpe de pui mari cu tot cu pielita si oase;
cativa catei de usturoi pisati;
1 ceasca si jumatate de ardei rosu taiat bucatele mici;
1 ceasca de ceapa maruntita;
1/3 ceasca de stafide;
1/3 ceasca de masline verzi taiate;
4 frunze mici de dafin;
2 catei de usturoi, decojiti;
1 lingurita de pasta picanta de chili;
1 1/2 ceasca si jumatate de orez cu bob lung;
2 cesti de supa de pui.
4 pulpe de pui mari cu tot cu pielita si oase;
cativa catei de usturoi pisati;
1 ceasca si jumatate de ardei rosu taiat bucatele mici;
1 ceasca de ceapa maruntita;
1/3 ceasca de stafide;
1/3 ceasca de masline verzi taiate;
4 frunze mici de dafin;
2 catei de usturoi, decojiti;
1 lingurita de pasta picanta de chili;
1 1/2 ceasca si jumatate de orez cu bob lung;
2 cesti de supa de pui.
Mod de preparare:
Incalziti uleiul intr-o tigaie mare, la foc mare. Presarati generos piper si sare peste bucatile de pui, apoi adaugati si putin usturoi pisat. Puneti carnea de pui in tigaie si sotati pana se rumeneste, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Puneti carnea de pui prajita deoparte.
Scurgeti grasimea stransa in tigaie, pastrand 4 linguri. Adaugati ardeii, ceapa, stafidele, maslinele, foile de dafin, usturoi si pasta de chili. Sotati legumele pana incep sa se inmoaie, pentru aproximativ 2 minute. Adaugati orezul si bucatile de pui, turnati cele doua cesti de supa de pui peste si lasati sa fiarba. Acoperiti tigaia, dati focul la nivelul mediu si fierbeti pana ce puiul si orezul se fragezesc, timp de aproximativ 20 de minute. Puteti sa mai adaugati supa de pui daca mai este nevoie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.