O
reteta deosebita pentru a gati intr-un mod diferit, faceti cateva ''oua in aspic'', daca aveti musafiri la masa, precis o sa fie
inacati. Cum se
decoreaza piftia, racitura - cea mai frumoasa. Cum
aranjam piftiia, cum s-o decoram si cum s-o rasturnam? Cititi si invatati.
Oua in aspic |
Ingrediente:
6oua
2 pliculete cu gelatina
900 ml supa de legume
1 ardei gras
1 legatura de patrunjel
4 felii de sunca
Mod de prepare:
Fierbe ouale tari, timp de opt minute.
Toarna peste ele apa rece si lasa-le sa se raceasca .
Separat, pune gelatina la inmuiat in putina apa, apoi topeste-o la bain-marie. Amestec-o usor cu supa de legume fierbinte.Pastreaz-o la cald.
Intr-o forma umezita cu apa rece, aseaza felii de ou, cubulete de ardei gras si frunze de patrunjel.Toarna putina supa si lasa sa se intareasca.
Asaza din nou un rând de oua si frunze de patrunjel, iar pe lateral, pune feliile de sunca umplute cu ardei gras si rulate.Mai pune un strat de oua feliate.Acopera cu supa si lasa sa se intareasca .Repeta operatia pâna când termini feliile de ou si supa de legume.
Lasa la rece minimum doua ore.
Inainte de servire, scufunda fundul vasului in apa fierbinte pentru câteva secunde si rastoarna rapid pe un platou.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.