Vrei sa gatesti ceva simplu si rapid? Poti incerca sa prepari aceasta
reteta de cartofi umpluti cu oua. Se prepara foarte usor si nu trebuie
sa petreci mult timp in bucatarie. In plus, gustul acestora te va cuceri
pe loc.
Cartofi umpluti cu oua |
Ingrediente:
- 4 cartofi mari
- 4 oua
- 4 felii de bacon
- 80g parmezan, rasa
- sare
- piper
- patrunjel
- unt
Mod de preparare:
Spala bine cartofii. Cu ajutorul unui cutit taie partea de sus a acestora si scobeste-le miezul pentru a obtine o barcuta.
Intr-o tigaie nonaderenta prajeste baconul fara ulei, pana devine crocant. Taie-l apoi bucatele.
Cu zeama ramasa in tigaie, de la bacon, unge interiorul cartofilor.
Asezoneaza apoi cartofii cu sare si pieper. Coace cartofii pana sunt
aproape moi.Scoate-i din cuptor si adauga in mijlocul fiecarui cartof cate putin unt. Adauga apoi baconul si cate un ou intreg in fiecare cartof. Deasupra adauga parmezan ras. Asezoneaza din nou cu sare si piper. Coace cartofii umpluti pana cand oul se incheaga. Cand sunt gata garniseste-i cu patrunjel tocata marunt.
Cartofii umpluti cu oua se servesc calzi, alaturi de o lingura de iaurt sau smantana, dupa preferinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.