O versiune extrem de gustoasă de cartofi gratinați, ușor de făcut. Cremoși în interior, înveliți de o crustă
aromată și crocantă, buni, când vrei să impresionezi pe cei mei dragi. Sunt deliciosi.
Cartofi gratinați cu cascaval la cuptor |
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 250 ml smântână de gătit
- 100 ml lapte
- 150 g parmezan
- 100 g cașcaval afumat
- 2 căței de usturoi
- 40 g unt
- sare, piper, nucșoară - după gust
Mod De Preparare:
- Spală, curăță și taie cartofii în felii rotunde și destul de subțiri.
- Într-un bol, amestecă smântâna cu laptele, usturoiul pisat și condimentele. Combină cu cartofii.
- Aliniază cartofii în tava dinainte pregătită. Presară deasupra, din belșug, cașcavalul afumat și parmezanul. Mai poti presăra, pe deasupra, un praf de nucșoară - dupa gust. Sare si piper.
- Dă la cuptor pentru aproximativ 55 de minute. Se servesc fierbinți.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.