Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura fina cremoasa

Retete si gust

Sunt multe retete de prajituri cu crema, fine si deosebite, dar parca niciuna ca prajitura fina. Cremoasa si extrem de delicioasa. Aspect deosebit, texturi diferite, gust delicios.
fina

Prajitura fina cremoasa


Ingrediente:
– 600 gr faina, 3 galbenusuri, 150 g zahar, 150 g unsoare, 100 gr smantana , 1 lingura de amoniac , 60 ml lapte
Ingrediente crema
– 1 foaie coapta, 120 g zahar, 3 lg dulceata de caise , 150 ml lapte, 150 g unt, 2 lg cacao , esenta de rom
Ingrediente glazura
– 3 albusuri, 7 linguri de zahar , 1 lingura zeama de lamaie , ciocolata
Mod de preparare:
Intr-un vas amesteca unsoarea cu zaharul , se adauga galbenusurile si smantana . Amoniacul se stinse cu laptele si se adauga la compozitie , apoi se pune faina . Se framanta un aluat care se imparte in trei foi si se coc pe dosul tavii . Cand s-au racit , una dintre foi se sfarma si se foloseste la prepararea cremei .
Preparare crema
Foaia sfaramata se pune intr-un castron si se inmoaie in lapte caldut . untul se freaca spuma cu zaharul praf , se pune cacaoua si dulceata . Se amesteca totul cu foaia inmuiata in lapte si se adauga esenta de rom . Aceasta crema se intinde intre cele doua foi .
Preparare glazura
Albusurile se bat spuma pe aburi impreuna cu zaharul si zeama de lamaie , pana devine o spuma lucioasa . Aceasta glazura se intinde deasupra pe prajitura si se rade ciocolata . Prajitura se lasa cateva ore ca sa se inmoaie foile , apoi se poate servi
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!