Sunt multe
retete de prajituri cu crema, fine si deosebite, dar parca
niciuna ca prajitura fina. Cremoasa si extrem de delicioasa. Aspect deosebit, texturi diferite, gust delicios.
Prajitura fina cremoasa |
Ingrediente:
– 600 gr faina, 3 galbenusuri, 150 g zahar, 150 g unsoare, 100 gr smantana , 1 lingura de amoniac , 60 ml lapte
Ingrediente crema
– 1 foaie coapta, 120 g zahar, 3 lg dulceata de caise , 150 ml lapte, 150 g unt, 2 lg cacao , esenta de rom
– 1 foaie coapta, 120 g zahar, 3 lg dulceata de caise , 150 ml lapte, 150 g unt, 2 lg cacao , esenta de rom
Ingrediente glazura
– 3 albusuri, 7 linguri de zahar , 1 lingura zeama de lamaie , ciocolata
Mod de preparare:– 3 albusuri, 7 linguri de zahar , 1 lingura zeama de lamaie , ciocolata
Intr-un vas amesteca unsoarea cu zaharul , se adauga galbenusurile si smantana . Amoniacul se stinse cu laptele si se adauga la compozitie , apoi se pune faina . Se framanta un aluat care se imparte in trei foi si se coc pe dosul tavii . Cand s-au racit , una dintre foi se sfarma si se foloseste la prepararea cremei .
Preparare crema
Foaia sfaramata se pune intr-un castron si se inmoaie in lapte caldut . untul se freaca spuma cu zaharul praf , se pune cacaoua si dulceata . Se amesteca totul cu foaia inmuiata in lapte si se adauga esenta de rom . Aceasta crema se intinde intre cele doua foi .
Preparare glazura
Albusurile se bat spuma pe aburi impreuna cu zaharul si zeama de lamaie , pana devine o spuma lucioasa . Aceasta glazura se intinde deasupra pe prajitura si se rade ciocolata . Prajitura se lasa cateva ore ca sa se inmoaie foile , apoi se poate servi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.