Poate îți este poftă de omletă, dar ai mânca și o pizza. De ce
să nu le combini pe cele două ca să obții un brunch delicios pentru
zilele de răsfăț. Omleta-pizza este o combinație sănătoasă și la care poți să
controlezi foarte ușor ingredientele pe care le folosești, astfel încât
să obții un preparat fără multe calorii.
Omleta-pizza |
-1 lingură cu ulei de măsline extravirgin
-1/2 linguriță cu fulgi de ardei iute
-1/4 linguriță cu pudră de turmeric
-Sare și piper
-5 ouă
-30 de grame de mozzarella
-60 de grame de ton din conservă
-Un pumn de spanac
-4 roșii în uscate și păstrate în ulei
-Legume coapte - ardei, ceapă, dovlecel, vinete, broccoli, conopidă
Mod de preparare:
Ouăle se bat bine, după care se adaugă condimentele și se toarnă compoziția într-o tigaie non-aderentă.
Omleta se lasă 5 minute pe foc mic, după care se adaugă pe rând
celelalte ingrediente - tonul, mozzarella, roșiile uscate, frunzele
proaspete de spanac și legumele coapte.
Se introduce tigaia în cuptorul încins și se lasă 2-3 minute până când se topește brânza mozzarella.
Se așază pe o farfurie și se taie în felii, cum ai procedat cu o
pizza. Se consumă ca atare sau alături de o salată mare de verdețuri
stropite cu zeamă de lămâie, ulei de măsline și sare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.