An de an aceasta zacusca este nelipsita din camara noastra.Este dulceaga si foarte aromata si delicioasa!
- 1.5 kg ardei copt(scurs)
- 250 ml ulei
- 1 lingurita boabe de piper
- 2 foi de dafin
- 3 linguri pline cu mustar
- 2 linguri miere
- sare
MOD DE PREPARARE:
Am copt ardeii pe plita,i-am curatat si i-am lasat la scurs pentru minim 2-3 ore.
Ardeii i-am dat prin masina de tocat.
Intr-o cratita am pus uleiul,ardeii tocati,piperul boabe,foile de dafin ,mustarul si mierea si am omogenizat bine.
Am fiert zacusca pe foc mic pe plita timp de o ora si jumatate amestecand din cand in cand in ea.
Am potrivit gustul cu sare si piper dupa caz.
Zacusca fierbinte am pus-o in borcane ,am infiletat bine capacele si am pus borcanele la bain marie timp de 45 de minute pe foc foarte mic.
Am lasat zacusca la racit acoperita cu prosoape sau chiar in oala unde au fost sterilizate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.