Secretul acestor aripioare consta in sosul picant si foarte gustos.
Reteta mea de aripioare Buffalo Wings este o varianta soft, picanta, dar nu exagerat, savuroasa.
Va las sa va convingeti singuri, asa ca aveti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru a face cele mai bune aripioare Buffalo Wings:
CHICKEN BUFFALO WINGS - ARIPI DE PUI PICANTE |
12 aripi pui
4 linguri unt topit
1-2 lingurite sos chili iute
1 lingurita boia afumata
2-3 linguri pasta de ardei amestecata cu 1/2 lingurita otet
1 / 2 lingurita de sare
1 / 2 lingurita piper Cayenne macinat (daca vreti mai picant puneti 1 lingurita)
1 / 4 lingurita piper rosu macinat
1 lingurita cimbru uscat
1 lingura miere albine
1 lingura mustar
2 catei usturoi pisati
Pentru servit – optional:
tulpini de telina
sos din crema de branza cu branza gorgonzola si smantana
MOD DE PREPARARE:
Am taiat extremitatile aripilor si le-am pus intr-o punga in congelator pentru a le folosi la un stock de supa.
Am taiat apoi aripile in jumatate. Am uns bucatile de aripi cu miere, sos chili iute si mustar, le-am condimentat cu sare, piper cayenne, usturoi pisat si cimbru, apoi le-am punem intr-o punga de plastic.
Am turnat untul topit si le-am pus pentru doua ore in frigider pentru a se marina.
Dupa acest interval le-am pus intr-un vas termorezistent le-am uns cu pasta de ardei amestecata cu otet si le-am pus in cuptorul preancalzit la 200°C pentru 20 de minute acoperite cu o folie de staniol, apoi inca 10 minute fara folie.
Le-am mancat fierbinti, cu un sos pregatit din 3 linguri crema de
branza cu 3 linguri smantana si 2 linguri de branza gorgonzola
faramitata.
Am avut alaturi niste tulpini de telina (apio), caci am vrut sa respect
reteta originala, dar si pentru ca merg foarte bine langa acestea.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.