Mercurul din termometre nu este prea prietenos, dar prepararea lor nu-ți va răpi mult timp și vei sta puțină vreme în bucătărie.
Mini flanuri cu brânză |
Ingrediente:
- 300 ml lapte
- 300 ml smântână
- 6 ouă
- 150 g brânză
- 1 legătură deceapa verde
- unt
- sare
- piper
- Pune într-un vas pe foc laptele, smântâna și brânza sfărâmată. Lasă până ce se topește brânza. Dă deoparte și lasă să se răcească.
- Bate ouăle cât mai bine, adaugă amestecul lichid, sare și piper după gust, frunzele de ceapa verde tocate.
- Unge cu unt formele de copt (șase rame) și toarnă compoziția. Așază formele într-o tavă și toarnă apă caldă cât să ajungă la trei sferturi din în`lțimea formelor.
- Dă la cuptor pentru 40-45 de minute, la 150ºC. Lasă-le să se răcorească înainte de a le scoate din forme și servește-le alături de salată verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.