CHIFTELE CU SMANTANA SI CIUPERCI
Nu mai mancasem de multa vreme si mi-a facut o pofta. Asa ca m-am pus pe treaba. O mancarica excelenta! Simpla dar buna de te lingi pe degete!
|
CHIFTELE CU SMANTANA SI CIUPERCI |
Ingrediente chiftelute:
- 700g carne tocata amestec vita-porc
- 1 ou
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- sare, piper
- patrunjel verde tocat
Ingrediente sos:
- 500g ciuperci albe proaspete
- 600g smantana
- 1 ceapa
- sare, piper
Pentru chiftelute tocam ceapa marunt, o amestecam cu amestecul de
carne tocata, cu oul, adaugam si usturoiul pisat, patrunjelul verde
tocat marunt iar in cele din urma condimentam cu sare si piper.
Amestecam bine de tot apoi cu mana uda formam chiftelute pe care le
prajim in ulei incins. Le scoatem pe un servetel de hartie ca sa se
absoarba surplusul de ulei si intre timp pregatim sosul.Pentru sos tocam
marunt ceapa, curatam ciupercile, le spalam bine, apoi le taiem
feliute. Calim in putin ulei ceapa impreuna cu ciupercile. Le lasam pe
foc mic amestecand din cand in cand.
Ciupercile isi vor lasa zeama
si vor mirosi in toata bucataria. Dupa ce sunt gata facute,
adaugam smantana, omogenizam sosul amestecand continuu iar spre final
adaugam chiftelutele in sos si condimentam cu sare si piper.
Lasam
mancarica sa mai dea vreo 3-4 clocote si gata. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.