Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

CORNULETE CU MAC

Retete si gust
Aceasta reteta am invatat-o de mult timp de la mama mea si de atunci am facut aceste cornulete de multe ori. Pot sa va spun de la inceput ca sunt foarte bune si gutoase.
MAC
CORNULETE CU MAC

Ingrediente

225 gr faina alba
45 gr faina tip 000
150 gr smantana acra
180 gr unt rece
1 ou mic
1/8 lingurita sare
zahar pudra vanilat
Umplutura de mac
150 gr mac
25 gr gris
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
150 ml lapte
Bucati: 60

Mod de preparare

  1. Se pune faina si untul taiat cuburi in robot si se mixeaza scurt pana faina arata ca un pesmet. Se toarna peste faina smantana amestecata cu oul si sarea si se framanta usor cu mana doar pana aluatul se leaga.
  2. Se imparte aluatul in 3 sau 4 bucati egale se invelesc bucatile in folie de plastic, se aplatizeaza cu mana si se dau la frigider cateva ore.
  3. Se macina macul cu grisul si zaharul in masina de cafea. Se amesteca cu laptele si se aduc la fierbere. Se lasa sa dea cateva clocote. Se lasa umplututa sa se raceasca complet.
  4. Se scoate cate o bucata de aluat din frigider. Pe masa de lucru intindeti hartie de copt.
  5. Intindeti aluatul foaie subtire si taiati marginile ca sa obtineti un dreptunghi sau un patrat. Daca aluatul devine usor lipicios pe alocuri cand il intindeti, dati sucitorul cu faina si presarati putina faina si pe foaie.
  6. Pe latura mica, la mica distanta de margine puneti umplutura folosindu-va de o lingurita. Umplutura sa fie de vreo 2 cm. Rulati aluatul peste umplutura si cand umplutura nu se mai vede, cu un cutit ascutit taiati foaia chiar pe langa zona de suprapunere. Ajutati-va de hartia de copt de dedesubt ca sa rulati aluatul peste umplutura. Trageti ruloul obtinut putin mai in spate si apoi taiati cu un cutit subtire si ascutit bucatele de cca 2-3 cm. Asezati cornuletele cu zona rulata dedesubt, in tava acoperita cu hartie de copt. Repetati pana terminati toata foaia.
  7. Dati tavile cu cornuletele la frigider 10 minute, pana se incinge cuptorul.
  8. Coaceti cornuletele la 200C timp de 15-17 minute, pana sunt usor rumene deasupra.
  9. Cand le luati din tava le treceti fierbinti prin zahar pudra vanilat. Sunt minunate cu o cana de lapte.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!