Aceasta reteta am invatat-o de mult timp de la mama mea si de
atunci am facut aceste cornulete de multe ori. Pot sa va spun de la
inceput ca sunt foarte bune si gutoase.
CORNULETE CU MAC |
Ingrediente
225 gr faina alba
45 gr faina tip 000
150 gr smantana acra
180 gr unt rece
1 ou mic
1/8 lingurita sare
zahar pudra vanilat
45 gr faina tip 000
150 gr smantana acra
180 gr unt rece
1 ou mic
1/8 lingurita sare
zahar pudra vanilat
Umplutura de mac
150 gr mac
25 gr gris
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
150 ml lapte
25 gr gris
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
150 ml lapte
Bucati: 60
Mod de preparare
- Se pune faina si untul taiat cuburi in robot si se mixeaza scurt pana faina arata ca un pesmet. Se toarna peste faina smantana amestecata cu oul si sarea si se framanta usor cu mana doar pana aluatul se leaga.
- Se imparte aluatul in 3 sau 4 bucati egale se invelesc bucatile in folie de plastic, se aplatizeaza cu mana si se dau la frigider cateva ore.
- Se macina macul cu grisul si zaharul in masina de cafea. Se amesteca cu laptele si se aduc la fierbere. Se lasa sa dea cateva clocote. Se lasa umplututa sa se raceasca complet.
- Se scoate cate o bucata de aluat din frigider. Pe masa de lucru intindeti hartie de copt.
- Intindeti aluatul foaie subtire si taiati marginile ca sa obtineti un dreptunghi sau un patrat. Daca aluatul devine usor lipicios pe alocuri cand il intindeti, dati sucitorul cu faina si presarati putina faina si pe foaie.
- Pe latura mica, la mica distanta de margine puneti umplutura
folosindu-va de o lingurita. Umplutura sa fie de vreo 2 cm. Rulati
aluatul peste umplutura si cand umplutura nu se mai vede, cu un cutit
ascutit taiati foaia chiar pe langa zona de suprapunere. Ajutati-va de
hartia de copt de dedesubt ca sa rulati aluatul peste umplutura. Trageti
ruloul obtinut putin mai in spate si apoi taiati cu un cutit subtire
si ascutit bucatele de cca 2-3 cm. Asezati cornuletele cu zona rulata
dedesubt, in tava acoperita cu hartie de copt. Repetati pana terminati
toata foaia.
- Dati tavile cu cornuletele la frigider 10 minute, pana se incinge cuptorul.
- Coaceti cornuletele la 200C timp de 15-17 minute, pana sunt usor rumene deasupra.
- Cand le luati din tava le treceti fierbinti prin zahar pudra vanilat. Sunt minunate cu o cana de lapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.