Dacă pastele și
brânza sunt delirul tău, pregătește această rețetă de ravioli umplute cu
brânză si sos, va fi mâncarea ideală pentru prânz. Iata o rețetă de ravioli cu branza si sos, 100% de casă.
RAVIOLES CU BRANZA SI SOS |
Ingrediente
Aluat
250 gr faina alba
1/2 ou
150 ml apa
1/2 lingurita sare
1/2 ou
150 ml apa
1/2 lingurita sare
Umplutura
200 gr branza
1 ou mic
1/2 lingurita menta uscata maruntita
fulgi de chili
1 ou mic
1/2 lingurita menta uscata maruntita
fulgi de chili
Sos de rosii
2 conserve de rosii
6 catei usturoi
1 lingura pasta de masline negre
1 lingurita zahar
sare, piper negru
2 linguri ulei masline
6 catei usturoi
1 lingura pasta de masline negre
1 lingurita zahar
sare, piper negru
2 linguri ulei masline
Bucati: 40 Portii: 3-4
Mod de preparare
- Se pune faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. Acolo se adauga sarea, jumatate dintr-un ou batut si apa. Se trage treptata faina peste apa, amestecand cu degetele pana aluatul se leaga.
- Se framanta aluatul cu mana pana e omogen. Exclusiv cu mana, framantati-l macar 10 minute, pana devine elastic. Aluatul trebuie sa fie unul un pic moale, usor de framantat, dar nelipicios.
- Se imparte aluatul in 2-3 bucati, se aseaza pe masa de lucru data cu faina si se acopera cu un bol. Se lasa sa stea 30 minute.
- Sosul: se incalzeste usor uleiul si se adauga usturoiul strivit. Cand miroase placut se adauga rosiile din conserva mixate in robot. Se condimenteaza cu zahar, sare si piper si se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 15 minute, pana sosul scade un pic. Treceti sosul printr-o sita ca sa eliminati semintele rosiilor. Daca sosul e prea subtire, il puteti lasa sa mai fiarba neacoperit inca 2-3 minute. Cand e gata se adauga pasta de masline si se amesteca bine. Se mai da un clocot si se ia de pe foc.
- Umplutura: se rade branza pe razatoarea mica. Se amesteca cu menta, fungi de chili daca doriti si cu oul batut. Adaugati si jumatatea de ou ramasa de la aluat. Oul trebuie sa fie suficient doar cat sa lege branza, nu faceti umplutura prea moale.
- Pe masa data cu faina se intinde aluatul foaie subtire.
- Cu un pahar de 6 cm diametru, decupati cercuri din aluat. Resturile de aluat se framanta si se intind iar, pana terminati aluatul.
- Puneti pe fiecare disc cate o lingurita de umplutura. Sigilati umplutura inauntru, apasand bine de jur imprejurul branzei. Veti obtine o semiluna.
- Asezati ravioles formati pe hartie de copt sau o suprafata data cu faina.
- Se pune o oala mare cu multa apa si sare la fiert. Cand fierbe, dati focul pe mai mic, astfel incat apa sa clocoteasca doar usor.
- Se pun ravioles in apa si se fierb 3 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata.
- Se scot ravioles intr-un bol si se stropesc cu putin ulei, sa nu se lipeasca intre ei.
- Cand ati terminat de fiert toti ravioles, adaugati sosul de rosii peste ei si amestecati usor. Serviti ravioles presarati cu branza razuita si putina menta uscata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.