Saramura de peste pescareasca, facuta dupa o reteta,
traditionala si autentica. Reteta, cu un
sos picant si aromat, pentru cea mai buna saramura de peste.
SARAMURA DE PESTE |
Ingrediente
peste mai mici, 1.5 kg
3 ardei
2 rosii
2-3 ardei iuti
4-6 catei usturoi
4 linguri ulei
2 fire cimbru
2 foi dafin
1/4 legatura patrunjel
3 lingurite otet
1 lingurita sare
piper negru
3 ardei
2 rosii
2-3 ardei iuti
4-6 catei usturoi
4 linguri ulei
2 fire cimbru
2 foi dafin
1/4 legatura patrunjel
3 lingurite otet
1 lingurita sare
piper negru
Mod de preparare
- Se face foc sub gratar. Cand focul se domoleste, dar jarul e inca puternic se pun ardeii, rosiile si ardeii iuti pe gratar. Se coc pe toate partile pana au pete rumene peste tot. Se scot intr-un vas, se presara cu sare, se acopera cu folie si se lasa sa se racoreasca.
- Intre timp se curata pestii si se ung bine cu ulei pe ambele parti. Gratarul se curata foarte bine cu o perie de sarma, apoi se greseaza bine cu o bucata de slanina. Daca vi se pare ca gratarul nu e bine uns puteti sa-l ungeti si cu ulei.
- Asezati pestii pe gratar si coaceti-i pana se rumenesc. Nu-i miscati pe gratar pana pielea nu e crocanta. Intoarceti-i si prajiti-i pe a doua parte la fel.
- Intre timp curatati legumele coapte de coaja, seminte si cotoare. Taiati-le cubulete mici, retinand sucul de la ele.
- Puneti legumele tocate(cu tot cu sucul lasat impreuna cu cimbru, dafin, sare, piper dupa gust si 2.5 cani de apa la fiert. Lasati sa fiarba 5 minute de la primul clocot.
- Striviti usturoiul si frecati-l bine cu ulei pana devine ca o maioneza. Turnati maioneza in saramura. Mai fierbeti 2 minute.
- Scoateti cimbru si foile de dafin din saramura. Adaugati otet dupa gust si dregeti de sare.
- Puneti pestii copti intr-un vas incapator. Presarati-i cu patrunjel tocat fin. Turnati saramura peste ei. Acoperiti vasul si lasati sa stea pana puneti de o mamaliga buna.
- Serviti saramura de peste cu mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.