Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

SARAMURA DE PESTE

Retete si gust
Saramura de peste pescareasca, facuta dupa o reteta, traditionala si autentica. Reteta, cu un sos picant si aromat, pentru cea mai buna saramura de peste.
peste
SARAMURA DE PESTE

Ingrediente

peste mai mici, 1.5 kg
3 ardei
2 rosii
2-3 ardei iuti
4-6 catei usturoi
4 linguri ulei
2 fire cimbru
2 foi dafin
1/4 legatura patrunjel
3 lingurite otet
1 lingurita sare
piper negru

Mod de preparare

  1. Se face foc sub gratar. Cand focul se domoleste, dar jarul e inca puternic se pun ardeii, rosiile si ardeii iuti pe gratar. Se coc pe toate partile pana au pete rumene peste tot. Se scot intr-un vas, se presara cu sare, se acopera cu folie si se lasa sa se racoreasca.
  2. Intre timp se curata pestii si se ung bine cu ulei pe ambele parti. Gratarul se curata foarte bine cu o perie de sarma, apoi se greseaza bine cu o bucata de slanina. Daca vi se pare ca gratarul nu e bine uns puteti sa-l ungeti si cu ulei.
  3. Asezati pestii pe gratar si coaceti-i pana se rumenesc. Nu-i miscati pe gratar pana pielea nu e crocanta. Intoarceti-i si prajiti-i pe a doua parte la fel.
  4. Intre timp curatati legumele coapte de coaja, seminte si cotoare. Taiati-le cubulete mici, retinand sucul de la ele.
  5. Puneti legumele tocate(cu tot cu sucul lasat impreuna cu cimbru, dafin, sare, piper dupa gust si 2.5 cani de apa la fiert. Lasati sa fiarba 5 minute de la primul clocot.
  6. Striviti usturoiul si frecati-l bine cu ulei pana devine ca o maioneza. Turnati maioneza in saramura. Mai fierbeti 2 minute.
  7. Scoateti cimbru si foile de dafin din saramura. Adaugati otet dupa gust si dregeti de sare.
  8. Puneti pestii copti intr-un vas incapator. Presarati-i cu patrunjel tocat fin. Turnati saramura peste ei. Acoperiti vasul si lasati sa stea pana puneti de o mamaliga buna.
  9. Serviti saramura de peste cu mamaliguta.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!