O garnitură absolut delicioasă și extrem de ușor de făcut. O combinație
de arome simple dar care se îmbină perfect, făcând din acest fel de
mâncare una pe care o vei repeta, cu siguranț.
CHIFTELE CU CARTOFY NOI SI ARDEI LA CUPTOR |
Ingrediente
Cartofi cu ardei la cuptor
1 kg cartofi noi
1 ardei gras
1/4 legatura patrunjel
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
150 ml apa
100 ml ketchop
sare, piper negru
1 ardei gras
1/4 legatura patrunjel
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
150 ml apa
100 ml ketchop
sare, piper negru
Chiftele
300 gr carne tocata
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1/4 lingurita chili
1/4 lingurita chimion
1 lingurita boia dulce
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita menta uscata si sfaramata
2 linguri ulei
1 ceapa medie
1 felie paine alba
lapte
1 rosie
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1/4 lingurita chili
1/4 lingurita chimion
1 lingurita boia dulce
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita menta uscata si sfaramata
2 linguri ulei
1 ceapa medie
1 felie paine alba
lapte
1 rosie
Portii: 4
Mod de preparare
- Pentru chiftele se pune painea la inmuiat in lapte. Se caleste ceapa tocata marunt in ulei pana devine foarte moale. Se adauga ceapa peste carnea tocata impreuna cu toate condimentele si painea. Se amesteca pana la omogenizare. Se face o chifteluta mica din acest amestec si se prajeste in tigaia in care ati calit ceapa. Gustati chifteluta prajita si vedeti daca condimentarea e buna.
- Impartiti amestecul de carne in 4 bucati egale si dati-le forma aplatizata, ca la hamburgeri pentru a se coace uniform. Puneti chiftelele la frigider pana aveti nevoie de ele. Pot fi formate cu cateva ore inainte.
- Curatati de coaja si taiati catofii noi rondele. Taiati ardeiul cubulete. Tocati patrunjelul si ceapa marunt. Usturoiul se taie felii.
- Amestecati toate cele de mai sus intr-un bol larg. Condimentati cu sare si piper negru si turnati uleiul si ketchop-ul. Amestecati bine. Puneti legumele intr-o tava termorezistenta incapatoare.
- Turnati supa incet, pe marginea tavii, ca sa nu spele legumele de condimente.
- Dati tava la 200C pentru 20 minute.
- Asezati chiftelele deasupra si puneti cate o felie de rosie pe fiecare chiftea.
- Coaceti inca 20 minute.
- Serviti cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.