În mod
tradițional, fiecare componentă a tocanei de legume este preparată
independent, permițând fiecărui ingredient să se gătească pentru timpul
potrivit și apoi asamblat pentru a găti scurt. Să facem împreună o tocana de legume.
TOCANA DE LEGUME |
Ingrediente
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 2 ardei
- 1 kg rosii
- 1 ceapa
- 3-4 fire patrunjel
- 3 frunzulițe busuioc
- 5 catei usturoi
- 5 linguri ulei masline
- sare
- piper
Mod De Preparare
Puneți în tigaie vinetele, ardeii și dovleceii și căliți totul 5 minute. Între timp, tăiați mărunt usturoiul și adăugați-l peste legume, asezonând cu sare, piper sau alte condimente la alegere.. După ce dă în clocot mâncarea, dați focul mic, astupați cu un capac și lăsați să se pătrundă aromele 20-30 minute. Tăiați frunzulițele de busuioc și exact înainte să luați tigaia de pe foc, amestecați-le în compoziție. Decorați cu pătrunjel tocat fiecare porție în parte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.