Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PRAJITURA AMANDINE

Retete si gust
Aceste mini amandine super-apetisante ii sunt dedicate, cu toata dragostea, sotiei mele iubita pentru ca amandina e prajitura ei preferata. De fapt, cred ca ar putea trai linistita numai cu amandine, atat de
mult ii plac. Aceasta reteta de amandine este cea mai usoara de facut. O gasiti aici.
AMANDINE
PRAJITURA AMANDINE

Ingrediente

Pentru blat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 6 oua
Pentru crema
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
Pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
Pentru glazura
  • 300 g zahar
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao

    Mod De Preparare

    Iata cum sa le prepari la tine acasa!

    1. Pentru început, se prepară blatul. Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul.
    2. Toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Bate bine albuşurile şi se încorporează şi ele în  compoziţia de gălbenuşuri.
    3. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii.
    4. Între timp, se prepară crema. Pune ciocolata într-un vas şi se amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească. Prepară şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, pune apa şi zahărul şi se lasă să fiarbă, până când se topeşte zahărul. Adaugă mierea şi cacaoa şi se iau de pe foc.
    5. Taie în două blatul şi însiropează cu un amestec de apă, zahăr şi esenţă de rom, fierte în prealabil.
    6. Peste prima jumătate de blat adaugă crema, după care pune şi a doua jumătate de blat însiropată.
    7. Taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care glazurează fiecare amandina în parte.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!