O reteta simpla si rapida.
O servim pe post de aperitiv, langa un
pahar cu iaurt. O placinta la tava care face furori pe internet. Placinta cu branza, care nu este dificil de pregatit. Aceasta placinta este in mod sigur pe gustul tuturor.
PLACINTA CU BRANZA |
1 pachet de foi de placinta
ulei pentru uns
500 g branza proaspata de vaci
350 g telemea sarata
5 oua
1 lingurita bicarbonat
200 de grame iaurt grecesc
ulei pentru uns
500 g branza proaspata de vaci
350 g telemea sarata
5 oua
1 lingurita bicarbonat
200 de grame iaurt grecesc
Pentru topping:
100 ml lapte
120 de grame de smantana
1 ou
PREPARARE:100 ml lapte
120 de grame de smantana
1 ou
Branza de vaci zdrobita fin o amestecam cu telemeaua rasa prin razatoarea mica.
Adaugam iaurtul, ouale batute, bicarbonatul si ouale batute. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Trebuie sa obtinem o crema mai fluida. Daca este prea tare adaugam smantana sau lapte, cate o lingura, pana obtinem ceea ce dorim. Intr-o tava pe care o tapetam cu hartie de copt unsa bine cu ulei punem 3 foi de placinta, avand grija sa o ungem si pe cea de deasupra cu ulei. Hartia ne va proteja tava, atunci cand taiem placinta in tava. Punem din compozitia de branza peste foi un strat subtirel de branza, cam 3-4 mm.
Continuam sa punem alternativ foi de placinta si crema de branza, terminand cu un strat de foi, pe care il vom unge cu ulei. Portionam cu ajutorul unui cutit portiile de placinte, apoi turnam un amestec de ou cu smantana si lapte peste acesta.
Coacem placinta in cuptorul preancalzit la 180° timp de 45 minute, pana se rumeneste frumos. Cand o scoatem din tava si o taiem, tinem cont de portionarile facute inainte sa o bagam la cuptor.
O putem servi la micul dejun cu un iaurt, la o cina mai usoara, sau pe post de aperitiv.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.