Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PLACINTA CU BARNZA SI MARAR

Retete si gust
Placinta cu brinza, reteta simpla si rapida, cu foi pentru placinta din comert. O reteta ieftina si buna, pentru aperitiv.
PLACINTA CU BARNZA SI MARAR

Ingrediente

6 foi de placinta
Umplutura
350 gr telemea de oaie
150 gr branza tare maturata de oaie
100 gr marar (4 legaturi mai mici)
1 lamaie verde
2 oua
piper negru
Sos pentru uns foile
150 gr iaurt
100 ml lapte
5 linguri ulei
1 ou mare

Preparare

  1. Se rad telemeaua si branza tare. Se taie coditele si apoi se toaca mararul.
  2. Se mixeaza manual sau in robot, branzeturile cu ouale batute pana compozitia arata legata. Se condimenteaza cu 1/4 lingurita de piper negru, coaja rasa de la lamaia si sucul de la ea (2 linguri). Se adauga mararul si se amesteca manual.
  3. Pentru sos: se amesteca intr-un bol iaurtul cu laptele, uleiul si oul.
  4. Se pune hartie de copt pe fundul unei tavi de 30 x 20 cm.
  5. Se ia cate o foaie de placinta. Se unge pe jumatate cu sos (2-3 linguri). Se pliaza in doua. Se aseaza foaia in tava. Se unge deasupra cu alte 2-3 linguri de sos. Se repeta cu inca o foaie. Acum aveti 4 straturi in tava cu sos intre fiecare.
  6. Intindeti deasupra jumatate din umplutura.
  7. Asezati deasupra iar 4 straturi de foi unse, exact cum ati facut la pasul 5.
  8. Intindeti deasupra restul de umplutura.
  9. Asezati deasupra alte 4 straturi de foi unse.
  10. Deasupra ultimei foi turnati restul de sos.
  11. Lasati placinta sa stea pana se incalzeste cuptorul la 200C.
  12. Coaceti placinta timp de 35-40 minute, pana e rumena deasupra si umflata. Se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi se poate taia in 4 (pentru portii mari) sau in 24 patrate (pentru platoul cu aperitive) cu un cutit zimtat. E buna calduta sau la temperatura camerei. Se poate reincalzi.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!