Placinta cu brinza, reteta simpla si rapida, cu foi pentru placinta din comert. O
reteta ieftina si buna, pentru aperitiv.
PLACINTA CU BARNZA SI MARAR |
Ingrediente
6 foi de placinta
Umplutura
350 gr telemea de oaie
150 gr branza tare maturata de oaie
100 gr marar (4 legaturi mai mici)
1 lamaie verde
2 oua
piper negru
150 gr branza tare maturata de oaie
100 gr marar (4 legaturi mai mici)
1 lamaie verde
2 oua
piper negru
Sos pentru uns foile
150 gr iaurt
100 ml lapte
5 linguri ulei
1 ou mare
100 ml lapte
5 linguri ulei
1 ou mare
Preparare
- Se rad telemeaua si branza tare. Se taie coditele si apoi se toaca mararul.
- Se mixeaza manual sau in robot, branzeturile cu ouale batute pana compozitia arata legata. Se condimenteaza cu 1/4 lingurita de piper negru, coaja rasa de la lamaia si sucul de la ea (2 linguri). Se adauga mararul si se amesteca manual.
- Pentru sos: se amesteca intr-un bol iaurtul cu laptele, uleiul si oul.
- Se pune hartie de copt pe fundul unei tavi de 30 x 20 cm.
- Se ia cate o foaie de placinta. Se unge pe jumatate cu sos (2-3 linguri). Se pliaza in doua. Se aseaza foaia in tava. Se unge deasupra cu alte 2-3 linguri de sos. Se repeta cu inca o foaie. Acum aveti 4 straturi in tava cu sos intre fiecare.
- Intindeti deasupra jumatate din umplutura.
- Asezati deasupra iar 4 straturi de foi unse, exact cum ati facut la pasul 5.
- Intindeti deasupra restul de umplutura.
- Asezati deasupra alte 4 straturi de foi unse.
- Deasupra ultimei foi turnati restul de sos.
- Lasati placinta sa stea pana se incalzeste cuptorul la 200C.
- Coaceti placinta timp de 35-40 minute, pana e rumena deasupra si umflata. Se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi se poate taia in 4 (pentru portii mari) sau in 24 patrate (pentru platoul cu aperitive) cu un cutit zimtat. E buna calduta sau la temperatura camerei. Se poate reincalzi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.