Chiftele in sos de rosii , cu mozzarella , la cuptor, reteta perfecta pentru atunci cand vrei sa ii rasfeti pe cei dragi.Iata o reteta delicioasa si rapida pentru o cina perfecta.
CHIFTELUTE GRATINATE IN SOS DE ROSII |
Pentru 21-24 chiftelute:
500 g carne tocata in amestec porc+vita
1 ceapa medie tocata marunt
1 cartof mic ras – aprox 90g
1 felie mica paine – 30 g – inmuiata in apa
1 ou
cateva fire de marar
2 catei usturoi pisati
sare
piper
100 g faina pentru tapetare
ulei pentru prajit
Pentru sos rosii:
400 g rosii intregi decojite
1 ceapa mare tocata marunt
2 linguri ulei
2 catei usturoi pisati
1 lingurita zahar
sare
piper
1 lingurita oregano uscat
Pentru gratinare:
200 g mozzarella rasa
cateva fire patrunjel pentru decor
PREPARARE:Amestecam carnea tocata cu cartoful ras, painea inmuiata, 1 ou, sare, piper, marar tocat. Luam aproximativ o lingura din compozitie si o modelam sub forma de bila, apoi o tavalim prin faina.
Procedam astfel cu toata cantitatea de carne.
In acest moment putem porni cuptorul la 200°C, astfel incat pregatirea retetei sa aiba continuitate. Prajim chiftelutele in ulei incins, la foc mic, pana se rumesc pe toate partile. Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de faina. In alta tigaie calim ceapa, apoi adaugam rosiile pasate, sare, piper, oregano, zahar si usturoi pisat. Fierbem sosul la foc mic pana devine mai gros.
Mutam sosul intr-un vas termorezistent, acoperim cu mozzarella rasa si lasam in cuptor pana se topeste mozzarella.
Scoatem vasul din cuptor, presaram patrunjelul verde si putem manca.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.