Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

CHIFTELUTE GRATINATE IN SOS DE ROSII

Retete si gust
Chiftele in sos de rosii , cu mozzarella , la cuptor, reteta perfecta pentru atunci cand vrei sa ii rasfeti pe cei dragi.Iata o reteta delicioasa si rapida pentru o cina perfecta.

CHIFTELUTE GRATINATE IN SOS DE ROSII

INGREDIENTE:
Pentru 21-24 chiftelute:
500 g carne tocata in amestec porc+vita
1 ceapa medie tocata marunt
1 cartof mic ras – aprox 90g
1 felie mica paine – 30 g – inmuiata in apa
1 ou
cateva fire de marar
2 catei usturoi pisati
sare
piper
100 g faina pentru tapetare
ulei pentru prajit
Pentru sos rosii:
400 g rosii intregi decojite
1 ceapa  mare tocata marunt
2 linguri ulei
2 catei usturoi pisati
1 lingurita zahar
sare
piper
1 lingurita oregano uscat
Pentru gratinare:
200 g mozzarella rasa
cateva fire patrunjel pentru decor
PREPARARE:
Amestecam carnea tocata cu cartoful ras, painea inmuiata, 1 ou, sare, piper, marar tocat. Luam aproximativ o lingura din compozitie si o modelam sub forma de bila, apoi o tavalim prin faina.
Procedam astfel cu toata cantitatea de carne.

In acest moment putem porni cuptorul la 200°C, astfel incat pregatirea retetei sa aiba continuitate. Prajim chiftelutele in ulei incins, la foc mic, pana se rumesc pe toate partile. Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de faina. In alta tigaie calim ceapa, apoi adaugam rosiile pasate, sare, piper, oregano, zahar si usturoi pisat. Fierbem sosul la foc mic pana devine mai gros.

Mutam sosul intr-un vas termorezistent, acoperim cu mozzarella rasa si lasam in cuptor pana se topeste mozzarella.


Scoatem vasul din cuptor, presaram patrunjelul verde si putem manca.
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!