Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Reteta zilei de astazi este cotlet de porc, in alt fel. Avem lista ingredientelor asa ca haideti sa vedem cum se
prepara cotletul de porc astfel incat sa nu devina uscat.
Cotlet de porc in alt fel |
Ingrediente:
- 1 kg cotlet de porc
- sare
- piper măcinat şi boabe
- boia dulce şi iute
- 1 crenguta rozmarin
- 3-4 căţei de usturoi
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingura unt topit
- 100 ml vin alb dulce
- 3 portocale
- 2 mere
- 4 roşii mai mici
- 100 g caşcaval
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
1. Se curăţă cotletul de porc şi se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi iute, rozmarin, usturoi pisat. Se stropeşte cu unt şi ulei, cu vin şi se bagă în cuptorul încins, la foc potrivit.
3. Între timp, se opăresc roşiile, se curăţă şi se taie în jumătăţi. Mărul se spală, se curăţă şi se rade pe răzătoarea mare. Se adaugă totul în tava cu friptură. Se lasă totul să să se pătrundă, la foc, cel puţin o oră, stropind, din când în când, carnea cu sosul lăsat în tavă.
4. Cu câteva minute înainte de a fi scos cotletul, se acoperă cu un strat de caşcaval ras. Se serveşte ornat cu frunze de pătrunjel şi cu sos din belşug.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.