Aceasta salata usoara si decorativa combina pastele si fructele de mare, ingrediente usor de digerat si sanatoase. Se poate servi atat calda, cat si la temperatura camerei.
![]() |
SALATA DE PASTE CU FRUCTE DE MARE SI SPANAC |
(pentru 2 portii)
150 g Penne fara oua
200 g cocktail fructe de mare (conservate sau marinate)
4 catei usturoi
1/4 lingurita chili (sau jumatate ardei iute)
70 g baby spanac
2 linguri ulei masline
1 lingura suc lamaie
2 linguri vin alb
1/2 lingurita mustar
1 lingura cu varf smantana groasa
PREPARARE:
Punem pastele la fiert in apa cu sare. In acest timp calim in ulei 2 catei usturoi taiati in jumatate cu chili (daca avem ardei iute proaspat ar fi de preferat).
Cand usturoiul devine auriu il scoatem si adauga fructele de mare. Continuam sa calim 1 minut. Stingem cu suc de lamaie, vin si jumatate lingurita mustar.
Lasam pe foc fix 1 minut apoi luam de pe aragaz si asezonam cu sare si piper proaspat macinat. Adaugam 1 lingura cu varf de smantana groasa, restul de usturoi pisat si amestecam.
Scurgem pastele fierte al-dente (exact cat scrie pe cutie) si le amestecam cu baby spanac si sosul cu fructe de mare.
Mancam imediat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.