Aceasta salata usoara si decorativa combina pastele si fructele de mare, ingrediente usor de digerat si sanatoase. Se poate servi atat calda, cat si la temperatura camerei.
SALATA DE PASTE CU FRUCTE DE MARE SI SPANAC |
(pentru 2 portii)
150 g Penne fara oua
200 g cocktail fructe de mare (conservate sau marinate)
4 catei usturoi
1/4 lingurita chili (sau jumatate ardei iute)
70 g baby spanac
2 linguri ulei masline
1 lingura suc lamaie
2 linguri vin alb
1/2 lingurita mustar
1 lingura cu varf smantana groasa
PREPARARE:
Punem pastele la fiert in apa cu sare. In acest timp calim in ulei 2 catei usturoi taiati in jumatate cu chili (daca avem ardei iute proaspat ar fi de preferat).
Cand usturoiul devine auriu il scoatem si adauga fructele de mare. Continuam sa calim 1 minut. Stingem cu suc de lamaie, vin si jumatate lingurita mustar.
Lasam pe foc fix 1 minut apoi luam de pe aragaz si asezonam cu sare si piper proaspat macinat. Adaugam 1 lingura cu varf de smantana groasa, restul de usturoi pisat si amestecam.
Scurgem pastele fierte al-dente (exact cat scrie pe cutie) si le amestecam cu baby spanac si sosul cu fructe de mare.
Mancam imediat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.