Am vazut aceasta reteta pe un blog, acum ceva timp dar nu am apucat sa o fac pana acum. Saptamana asta m-am gandit ca acum ar fii momentul sa o fac. Pentru ziua de 8 martie, pentru ... |
PRAJITURA CU FOI |
Ingrediente
● foi: |
● 5 linguri de ulei |
● 5 linguri de lapte |
● 250 g zahar |
● 3 linguri miere de albine |
● 1 lingura rasa de bicarbonat |
● 500 g faina |
● 2 oua |
● Crema: |
● 6 linguri de gris |
● 1 cana de lapte |
● 1 cana de zahar |
● 250 g unt sau margarina |
● coaja rasa de lamaie |
● sucul de la o lamaie |
● decor: |
● 1 ciocolata alba |
● 1 lingura frisca lichida |
Mod de preparare
Se pun la fiert intr-o craticioara, laptele cu uleiul si zaharul, se lasa sa dea in cateva clocote, amestecand usor cu lingura, apoi adaugam mierea de albine. Lasam sa dea in 2-3 clocote, adaugam si bicarbonatul, amestecand continuu si dam cratita de pe foc. Lasam 5 mute sa se racoreasca un pic, apoi adaugam ouale batute si faina si framantam usor pe o planseta pudrata cu un pic de faina. Facem un sul de aluat care imparte in 4 bucati egale. Fiecare bucata, calduta cum este, se intinde pe dosul unei tavi si se coace in cuptorul incins, cca. 3 minute, apoi se scoate si se rastoarna imediat pe o planseta sau o tava. Se coc toate 4 foi.Se fierbe laptele cu zaharul pentru crema, se adauga coaja rasa de lamaie si grisul (eu il maruntesc la rasnita de cafea), se amesteca continuu pana se ingroasa bine. Se trage de pe foc si se lasa 10 minute, apoi se mixeaza cu untul sau margarina, adaugate cate putin(nu tot odata), pana isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga sucul turnat cate un pic in crema si mixand pana il incorporam in crema. Cu aceasta crema calduta se unge fiecare foaie de blat, apoi se supraun una peste alt presand usor pe ultima, pe fata neunsa.
Se topeste ciocolata alba la bain marie cu lingura de frisca lichida, apoi se decoreaza prajitura deasupra cu ajutorul unui pungi taiate un pic la un colt. Se da de seara pana a 2 a zi, la rece, intr-o incapere rece, se pudreaza cu zahar pudra deasupra, apoi se taie in bucati patrate potrivit de mari.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.