Mancarea de mazare galbena uscata, daca tinem cont de caracteristicile
mazarei uscate: scade colesteronul, este bogata in proteine si vitamine
B, atunci acesta mancare este foarte sanatoasa.
MAZARE GALBENA |
Ingrediente
450 gr mazare galbena uscata
1 ceapa medie
1 foaie de dafin
100 ml ulei de masline extravirgin
1 ceapa rosie mica (cca 50-70 gr)
1/2 lamaie
2 lingurite otet de vin alb
sare, piper negru
1 ceapa medie
1 foaie de dafin
100 ml ulei de masline extravirgin
1 ceapa rosie mica (cca 50-70 gr)
1/2 lamaie
2 lingurite otet de vin alb
sare, piper negru
Pentru servit: ceapa rosie, capere, ulei de masline
Preparare
- Se spala mazarea in multe ape pana apa ramane curata pe ea, adica nu mai e laptoasa. Se acopera cu multa apa si se lasa la inmuiat macar 8 ore . Dupa acest timp mazarea va fi umflata. Se scurge de apa in care a stat la inmuiat si se mai spala o data.
- Se acopera cu 1.5 l apa si se adauga ceapa taiata bucati mari si foaia de dafin. Se aduce la fierbere si se da focul la mediu. Se fierbe pana e moale. Se curata toata spuma alba care se face la inceput.
- Se scot din oala dafinul si bucatile de ceapa. Se scurge mazarea de apa.
- Se pune mazarea in robot impreuna cu uleiul, sucul de lamaie, otetul si ceapa rosie tocata fin. Se rasneste piper negru. Se mixeaza totul pana aveti o pasta cat de fina doriti. Se drege de sare si suc de lamaie.
- Pateul e bun caldut sau la temperatura camerei - e mai ferm dupa racire, se incheaga -. Se pune pate pe o farfurie si cu o lingura se face un crater in centru. Se presara in crater ceapa rosie tocata cubulete mici, capere in otet (sau masline) si apoi se toarna ulei de masline. Se serveste cu paine si salata de rosii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.