Pui cu ciuperci |
600 g piept de pui
100 g ciuperci urechi de lemn proaspete
300 g ciuperci champignon
400 ml supa pui
5 lingurite amidon
50 ml sos soia
1 lingura otet chinzesc
1/2 lingurita sos de peste
sare
piper
1 lingurita ghimbir ras
2 catei mari usturoi pisati
1/2 lingurita zahar
ulei pentru prajit
PREPARARE:Taiem pieptul de pui fasii de marime potrivita. Il asezonam cu sare si piper, apoi il acoperim cu 1 lingurita varfuita de amiodon cat mai uniform.
Intr-un bol amestecam 20 ml soia cu otet chinezesc si sos de peste, apoi le turnam peste carne, lasand-o la marinat in jur de 10 minute.
Incingem ulei intr-un wok, apoi prajim bucatile de carne. Cand sunt gatite uniform le scoatem din vas si calim mai departe ciupercile (cele mari le taiem in bucati de marime potrivita).
Dupa 2-3 minute punem puiul la loc in tigaie, adaugam ghimbir, usturoi pisat, zahar, supa si restul de amidon si sos soia. Amestecam bine, punem un capac si lasam in jur de 3-4 minute la foc mic-mediu.
Luam capacul si lasam inca putin pe foc, astfel incat sosul sa capete consistenta, devenind mai gros.
Mancam imediat, avand alaturi o portie generoasa de orez simplu chinezesc.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.