Frigarui la gratar |
Naționalitate: Arabă
Dificultate: Avansat
Pentru câte persoane sunt 4-6
Preparare: 30 de minute
Timp de gătire / coacere: 40 de minute Preparare: 1:10
p
Obțineți următoarele:
1/3 cesti de ulei de masline
1/3 ceasca de sos de soia
3 linguri de boia
1/4 cană de miere
2 buc.de usturoi
1 lingură de ghimbir tocată
piper negru
1/2 kg de carne de minzat
2 ardei marii
1-2 cepe medie
250 gr ciupercir
Mod de preparare:
1.
Se amestecă ingredientele de marinat (ulei de măsline, sos de soia,
boreț, miere, usturoi, piper, ghimbir iîntr-un castron și se adaugă
carnea. Acoperiți și răciți în frigider timp de cel puțin 30 de minute,
dacă este posibil, pentru câteva ore sau chiar peste noapte, deoarece
mirodenii sunt absorbite în carne atât de mult încât să puteți obține o
aromă excelentă picantă. 2. Puneti frigărele preparate în apă timp de cel puțin 30 de minute înainte de a fi puse la grătar. Acest lucru împiedică arderea arsurilor în timpul
gătitului. 3. Tăiați legumele într-o bucată mare care este aproximativ aceeași cu cea a cărnii de vită. Dacă lăsăm un spațiu mic între bucatile de carne, (ele sunt așezate mai uniform pe grătar). Dacă mai există un pic de bulion, stropiți frigarul înainte de coacere. 4.
Să se coace în 8 până la 10 minute, în funcție de cât de cald este
grătarul. Lăsați să se odihnească timp de 5 minute înainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.