Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Clatite banateana

Retete si gust
Clatite
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
12 porții
Preparare:
10 min
Gătire:
25 min
Gata în:
35 min
Dificultate: Usor

Ingrediente
Pentru foile de clatite
2 oua
200 ml lapte
200-250 ml apa
Faina cat cuprinde (aprox 300-400 gr)
un praf de sare
Pentru umplutura
500 gr branza proaspata
5-6 linguri zahar
1 ou
Stafide
1 plic de zahar vanilinat                                                                                                                  Pentru sosul de smantana
4-5 linguri de smantana
2-3 linguri zahar


Preparare
Etapa 1 - Clatite cu branza si smantana la cuptor
Preparam foile de clatite astfel
Batem cu un tel, ouale cu un praf de sare, apoi adaugam laptele si jumatate din cantitatea de apa, acum este momentul sa adaug faina treptat, se amesteca bine pentru a nu avea cocoloase. Daca am pus prea multa faina, mai punem putina apa astfel incat sa avem un aluat de clatite de consistenta unei smantani care curge.
Se lasa aluatul sa se odihneasca pentru 20-30 min, timp in care se va mai ingrosa putin, dar nu trebuie sa fie prea gros.
In filmul de mai sus puteti vedea exact care este consistenta aluatului meu.
Etapa 2 - Clatite cu branza si smantana la cuptor
Punem o tigaie care nu lipeste pe foc potrivit, o ungem cu putin ulei, si cu un polonic punem din aluat in tigaie pe care o miscam circular, astfel incat aluat sa fie uniform distribuit.
Cand marginile aluatului au capatat culoare, iar foaia nu este lipita de tigaie, o intoarceti si o lasati sa se coaca, cam 3-4 min pe fiecare parte.
Scoateti foile de clatita pe o farfurie si trecem la urmatoarea etapa.
Etapa 3 - Clatite cu branza si smantana la cuptor
Umplutura
Amestecam bine branza cu zaharul cu un ou si cu stafidele. Intindem aceasta compozitie uniform pe foile de clatite si le impachetam.
Punem clatitele intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt, aliniate frumos.
Etapa 4 - Clatite cu branza si smantana la cuptor
Sosul
Amestec smantana cu zaharul, daca este prea groasa mai puneti putin lapte, si o adaugati pe deasupra clatitelor.
Etapa 5
Vasul de jena merge la cuptor pentru 20 min.                                                                                                         
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!