Eclere cu crema de nes,frisca si glazura de ciocolata
|
Eclere cu crema |
- Tipul rețetei:
- Desert
- Numarul de porții:
- 8 porții
- Preparare:
- 50 min
- Gătire:
- 1 oră
- Gata în:
- 1 h, 50 m
- Dificultate:
- Ușor
Ingrediente
Am folosit pentru gogosele:
100 ml apa
100 ml ulei
200 gr faina
6 oua
- Am facut crema cu care am umplut eclerele
400 ml lapte
50 gr unt
4 linguri faina
100 gr zahar tos
4 zahar vanilat
o lingura de ness si 3 oua
Preparare
Etapa 1
Se pune apa si uleiul la foc si cand incep sa fiarba se adauga faina si
se amesteca continuu pana cand compozitia se desprinde de pe peretii
oalei. Se lasa apoi la racit si cand s-a racit complet se adauga pe rand
cele 6 oua si se amesteca bine dupa fiecare ou adaugat. Compozitia
astfel obtinuta am pus-o intr-un pos cu un varf putin ondulat si am
format gogosele/bastonase ca sa le spun asa,pe o tava tapetata cu hartie
de copt. Le-am dat la cuptor la foc mic pentru aproximativ 40
minute
Etapa 2
Am pus la foc
laptele,nesul,zaharul,untul si ouale ,am amestecat continuu pana a
inceput sa fiarba si apoi am adaugat pe rand cate o lingura de faina
pana cand am terminat cu toate 4. Am amestecat repede si cu forta ca sa
nu faca cocoloase si apoi am dat crema la racit.
Etapa 3
Gogoselele coapte si racite le-am taiat pe lung (inauntru ele sunt
goale) am pus in interiorul fiecareia crema de nes,si pe
margini frisca,am dat fiecare capacel printr-o glazura de ciocolata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.