Plăcintă cu carne şi ciuperci |
Ingrediente
Pentru aluat
- 300 g faina
- 100 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 200 ml iaurt
- chimen
- sare, piper
- 2 linguri ulei
Pentru umplutură
- 500 g piept tocat de pui
- 2 ouă
- 100 g ciuperci
- 2 cepe
- verdeaţa, dupa gust
Extra
- 1 lingura ulei pentru uns tava
- 1 gălbenuş și 1 lingura apă pentru uns plăcinta
Mod De Preparare
Pentru aluat- Iaurtul se amesteca cu uleiul, se adauga faina amestecata cu praful de copt, chimenul si sare.
- Framânta bine si intinde doua foi subţiri cu ajutorul unui sucitor.
Pentru umplutura
- Caleste ceapa în ulei, se adauga carnea deaspura la calit. Presara condimentele, se amesteca si se pun si ciupercile.
- Lasa 10 minute pe foc mic spre mediu. Ia de pe foc si adauga verdeaţa tocata, ouale crude si se amesteca bine.
Unge placinta cu galbenusul de la 1 ou amestecat cu putină apă.
Da la copt in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute. Cand este gata, lasa sa se raceasca aproape de tot in tava.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.