Profiterol cu ciocolată |
Pentru cremă
2 gălbenușuri
80 g zahăr
8 lingurițe făina cernută
250 ml lapte
½ baton de vanilie
Pentru aluat
200 ml apă
100 g unt
120 g făină
4 ouă
2 prafuri de sare
Pentru sosul de ciocolată
200 ml smântână dulce
200 g ciocolată, mărunțită
Mod de preparareÎncălzești cuptorul la 200 de grade. Pentru aluat, topești untul în apa fiartă și adaugi praful de sare. Combini cu făina și amesteci, până ce aluatul nu mai este lipicios și se desprinde de pe pereții cratiței. Pui compoziția într-un vas și lași la răcit 2-3 minute. La final, încorporezi ouăle, bătute bine. Tapetezi o tavă cu făină de copt. Introduci compoziția într-un poș cu șpriț larg și torni în tavă grămăjoare late de aproximativ 3 cm și înalte de 2,5 cm. Dai la copt 20 de minute, sau până se rumenesc ușor. Înțepi fiecare gogoașă cu vârful unui cuțit și mai lași încă 3 minute, cu ușa cuptorului întredeschisă. Le crestezi pe fiecare la capete.
Pentru cremă, încălzești laptele împreună cu batonul de vanilie. Separat, bați gălbenușul cu zahărul, adaugi făina și amesteci. Scoți batonul de vanilie și torni puțin lapte fierbinte peste compoziția cu gălbenuș, apoi adaugi treptat și restul amestecând continuu. Pui crema într-o cratiță și lași să dea în clocot. Dai la răcit. Introduci crema într-un cornet cu șpriț îngust și umpli gogoșile.
Pentru sosul de ciocolată, dai smântâna în clocot și o torni într-un vas peste ciocolată. Amesteci până obții o cremă pufoasă. Servești gogoșile cu sos de ciocolată pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.