Preparare
Etapa 1
Pentru inceput trebuie sa preparam o marinada pentru muschiul de
caprioara. Aceasta minunata bucatica de carne este una din cele mai buna
carnuri. Foarte slaba, plina pe proteine, frageda si delikata. Deci
trebuie sa fim foarte atenti cu aceasta carne cand o pregatim.
Etapa 2
Pentru inceput trebuie sa preparam o marinada pentru muschiul de
caprioara. Aceasta minunata bucatica de carne este una din cele mai buna
carnuri. Foarte slaba, plina pe proteine, frageda si delikata. Deci
trebuie sa fim foarte atenti cu aceasta carne cand o pregatim.
Etapa 3
Marinada:
Amestecam 2-3 linguri de uleiul de masline , usturoiul zdrobit, cimbru proaspat, ienibaharul zdrobit, sarea si piperul.
Etapa 4
Marinada:
Amestecam 2-3 linguri de uleiul de masline , usturoiul zdrobit, cimbru proaspat, ienibaharul zdrobit, sarea si piperul.
Etapa 5
Carnea, in functie de lungimea muschiuletului, o taiem in bucatele de 5-6 cm / buc.
Introducem intrun vas bucatile de carne si marinada pregatita,
amestecam carnea cu marinada in asa fel incat sa se acopere complet
carnea cu marinada. Acoperim vasul cu o folie de celofan si se lasa la
marinare 24 de ore, in frigider. Daca aveti posibilitatea, macar o data
la 4 ore, amestecati din nou carnea in marinada. Asa se patrund mai bine
aromele si carnea devine mai frageda.
Etapa 6
Carnea, in functie de lungimea muschiuletului, o taiem in bucatele de 5-6 cm / buc.
Introducem intrun vas bucatile de carne si marinada pregatita,
amestecam carnea cu marinada in asa fel incat sa se acopere complet
carnea cu marinada. Acoperim vasul cu o folie de celofan si se lasa la
marinare 24 de ore, in frigider. Daca aveti posibilitatea, macar o data
la 4 ore, amestecati din nou carnea in marinada. Asa se patrund mai bine
aromele si carnea devine mai frageda.
Etapa 7
Pregatirea fripturii:
Dupa ce am tinut carnea de caprioara in marinada timp de 24 de ore, ne
pregatim sa o preparam. Pentru asta luam o tigaie si o incingem. Punem
ulei de masline E.V. (extre virgin), incincem uleiul si introducem
carnea pentru prajit. O rumenim frumos pe cele doau fete si adaugam la
sfarsit cuburile de unt, il lasam sa se topeasca si cu o lingura, luam
sosul si turnam peste bucatile de carne, de cateva ori, pentru a nu se
usca. In acest timp, in tigaie introduceti feliile de pastrama de
mistret si lasati-le sa se rumeneasca usor in timp ce si carnea de
caprioara se rumeneste.
Scoatem carnea si feliile de pastrama de
mistret si le puneti pe un gratar la scurs iar sosul il turnam pentru
ultima oara peste carne.
Intro alta cratita punem 1 lingura de ulei
de masline si incingem tigaia. Punem ardeii grasi taiati feliute
(julien), asezonam cu sare si piper, punem cateva crengute de cimbru
proaspat si lasam sa se "caramelizeze" ardeiul. Daca e nevoie, puneti un
pic de apa ca sa nu se arda, atunci cand ardeii incep sa se
caramelizeze. Adaugam si otetul de vin alb si mai lasam putin pe foc.
Etapa 8
Pregatirea fripturii:
Dupa ce am tinut carnea de caprioara in marinada timp de 24 de ore, ne
pregatim sa o preparam. Pentru asta luam o tigaie si o incingem. Punem
ulei de masline E.V. (extre virgin), incincem uleiul si introducem
carnea pentru prajit. O rumenim frumos pe cele doau fete si adaugam la
sfarsit cuburile de unt, il lasam sa se topeasca si cu o lingura, luam
sosul si turnam peste bucatile de carne, de cateva ori, pentru a nu se
usca. In acest timp, in tigaie introduceti feliile de pastrama de
mistret si lasati-le sa se rumeneasca usor in timp ce si carnea de
caprioara se rumeneste.
Scoatem carnea si feliile de pastrama de
mistret si le puneti pe un gratar la scurs iar sosul il turnam pentru
ultima oara peste carne.
Intro alta cratita punem 1 lingura de ulei
de masline si incingem tigaia. Punem ardeii grasi taiati feliute
(julien), asezonam cu sare si piper, punem cateva crengute de cimbru
proaspat si lasam sa se "caramelizeze" ardeiul. Daca e nevoie, puneti un
pic de apa ca sa nu se arda, atunci cand ardeii incep sa se
caramelizeze. Adaugam si otetul de vin alb si mai lasam putin pe foc.
Etapa 9
Scoatem ardeii din tigaie si ii punem intro farfurie. Peste ardei,
asezam carnea de caprioara, eventual feliata in felii de 1 cm grosime si
pe marginea ei ornam cu feliile de pastrama de mistret.
Etapa 10
Scoatem ardeii din tigaie si ii punem intro farfurie. Peste ardei,
asezam carnea de caprioara, eventual feliata in felii de 1 cm grosime si
pe marginea ei ornam cu feliile de pastrama de mistret.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.