Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptura de caprioara cu legume si pastrama de mistret

Retete si gust

Friptura de caprioara 

Type:
Felul principal
Numarul de porții:
6 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
25 min
Gata în:
45 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- un muschiulet de caprioara
- 5-6 felii din pastrama de mistret
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 ardei gras portocaliu
- ulei de masline cat considerati ca va trebuie
- 2 linguri de otet din vin alb
- 2 cubulete de unt
- 3 catei de usturoi
- cimbru proaspat 4-5 crengute
- ienibahar
- sare si piper dupa gust

Preparare

Etapa 1

Pentru inceput trebuie sa preparam o marinada pentru muschiul de caprioara. Aceasta minunata bucatica de carne este una din cele mai buna carnuri. Foarte slaba, plina pe proteine, frageda si delikata. Deci trebuie sa fim foarte atenti cu aceasta carne cand o pregatim.

Etapa 2

Pentru inceput trebuie sa preparam o marinada pentru muschiul de caprioara. Aceasta minunata bucatica de carne este una din cele mai buna carnuri. Foarte slaba, plina pe proteine, frageda si delikata. Deci trebuie sa fim foarte atenti cu aceasta carne cand o pregatim.

Etapa 3

Marinada:
Amestecam 2-3 linguri de uleiul de masline , usturoiul zdrobit, cimbru proaspat, ienibaharul zdrobit, sarea si piperul.

Etapa 4

Marinada:
Amestecam 2-3 linguri de uleiul de masline , usturoiul zdrobit, cimbru proaspat, ienibaharul zdrobit, sarea si piperul.

Etapa 5

Carnea, in functie de lungimea muschiuletului, o taiem in bucatele de 5-6 cm / buc.
Introducem intrun vas bucatile de carne si marinada pregatita, amestecam carnea cu marinada in asa fel incat sa se acopere complet carnea cu marinada. Acoperim vasul cu o folie de celofan si se lasa la marinare 24 de ore, in frigider. Daca aveti posibilitatea, macar o data la 4 ore, amestecati din nou carnea in marinada. Asa se patrund mai bine aromele si carnea devine mai frageda.

Etapa 6

Carnea, in functie de lungimea muschiuletului, o taiem in bucatele de 5-6 cm / buc.
Introducem intrun vas bucatile de carne si marinada pregatita, amestecam carnea cu marinada in asa fel incat sa se acopere complet carnea cu marinada. Acoperim vasul cu o folie de celofan si se lasa la marinare 24 de ore, in frigider. Daca aveti posibilitatea, macar o data la 4 ore, amestecati din nou carnea in marinada. Asa se patrund mai bine aromele si carnea devine mai frageda.

Etapa 7

Pregatirea fripturii:
Dupa ce am tinut carnea de caprioara in marinada timp de 24 de ore, ne pregatim sa o preparam. Pentru asta luam o tigaie si o incingem. Punem ulei de masline E.V. (extre virgin), incincem uleiul si introducem carnea pentru prajit. O rumenim frumos pe cele doau fete si adaugam la sfarsit cuburile de unt, il lasam sa se topeasca si cu o lingura, luam sosul si turnam peste bucatile de carne, de cateva ori, pentru a nu se usca. In acest timp, in tigaie introduceti feliile de pastrama de mistret si lasati-le sa se rumeneasca usor in timp ce si carnea de caprioara se rumeneste.
Scoatem carnea si feliile de pastrama de mistret si le puneti pe un gratar la scurs iar sosul il turnam pentru ultima oara peste carne.
Intro alta cratita punem 1 lingura de ulei de masline si incingem tigaia. Punem ardeii grasi taiati feliute (julien), asezonam cu sare si piper, punem cateva crengute de cimbru proaspat si lasam sa se "caramelizeze" ardeiul. Daca e nevoie, puneti un pic de apa ca sa nu se arda, atunci cand ardeii incep sa se caramelizeze. Adaugam si otetul de vin alb si mai lasam putin pe foc.

Etapa 8

Pregatirea fripturii:
Dupa ce am tinut carnea de caprioara in marinada timp de 24 de ore, ne pregatim sa o preparam. Pentru asta luam o tigaie si o incingem. Punem ulei de masline E.V. (extre virgin), incincem uleiul si introducem carnea pentru prajit. O rumenim frumos pe cele doau fete si adaugam la sfarsit cuburile de unt, il lasam sa se topeasca si cu o lingura, luam sosul si turnam peste bucatile de carne, de cateva ori, pentru a nu se usca. In acest timp, in tigaie introduceti feliile de pastrama de mistret si lasati-le sa se rumeneasca usor in timp ce si carnea de caprioara se rumeneste.
Scoatem carnea si feliile de pastrama de mistret si le puneti pe un gratar la scurs iar sosul il turnam pentru ultima oara peste carne.
Intro alta cratita punem 1 lingura de ulei de masline si incingem tigaia. Punem ardeii grasi taiati feliute (julien), asezonam cu sare si piper, punem cateva crengute de cimbru proaspat si lasam sa se "caramelizeze" ardeiul. Daca e nevoie, puneti un pic de apa ca sa nu se arda, atunci cand ardeii incep sa se caramelizeze. Adaugam si otetul de vin alb si mai lasam putin pe foc.

Etapa 9

Scoatem ardeii din tigaie si ii punem intro farfurie. Peste ardei, asezam carnea de caprioara, eventual feliata in felii de 1 cm grosime si pe marginea ei ornam cu feliile de pastrama de mistret.

Etapa 10

Scoatem ardeii din tigaie si ii punem intro farfurie. Peste ardei, asezam carnea de caprioara, eventual feliata in felii de 1 cm grosime si pe marginea ei ornam cu feliile de pastrama de mistret.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!