Friptura de fazan
|
Friptura de fazan
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 50 min
- Gătire:
- 30 min
- Gata în:
- 1 h, 20 m
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
- un fazan
- condimente: paprika, oregano, rozmarin, foi de dafin
- 1 pahar vin rosu
- un cubulet unt
- sare, piper
- garnitura: cartof natur
- salata
- sos de hrean (hrean, o lingura de miere, iaurt sau smantana, sare si piper)
Preparare
Etapa 1
Distractia incepe cu o zi inainte, cand pregatim fazanul: il curatam
bine bine, il spalam, il stergem cu un prosop curat si il punem la
fezandat.
Etapa 2
Intai il ungem cu
ulei de masline si il condimentam (si in interior si la exterior) cu
sare, piper, paprika, oregano, rozmarin peste care turnam un pahar mare
de vin rosu.
Etapa 3
Dam la frigider
si lasam peste noapte. A doua zi intoarcem fazanul pe toate partile
si-l mai condimentam daca este cazul. Incingem cuptorul. Intr-o tava
punem fazanul si vinul in care a stat, la care adaugam cateva cubulete
de unt .
Etapa 4
Dam fazanul la cuptor la foc mic pentru aproximativ doua ore.Drept garnitura ales cartofi natur si sos ardelenesc de hrean.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.