Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ciuperci pane la cuptor – reteta de post – este varianta cea mai sanatoasa in care putem pregati pane de post, fara prajeala.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru ciuperci pane la cuptor:
CIUPERCI PANE LA CUPTOR – DE POST |
250 g ciuperci champignon
170 g faina
300 ml apa rece
1 lingurita sare
1 varf cutit piper
1 lingurita ierburi de provence
1 varf cutit boia afumata
300 g pesmet
Pentru servit:
mujdei de usturoi
sos marinara cu putin usturoi calit si oregano
MOD DE PREPARARE:
Am dat drumul la cuptor, sa se incinga la 200°C, apoi am curatat ciupercile de impuritati si le-am feliat.
Feliile nu sunt foarte subtiri – o grosime de 5 mm ar fi ideala. Intr-un bol am amestecat faina cu sare, piper, boia afumata si ierburi de provence.
Am adaugat apa treptat, ca sa nu faca cocoloase.
Am amestecat bine, pana s-a omogenizat compozitia.
Intr-un alt bol am pus pesmetul.
Am dat ciupercile intai prin bolul cu faina, am scurs surplusul, apoi am tavalit feliile de ciuperci prin pesmet.
Le-am pus pe tava de copt pe rand, pana am umplut tava, dar am pastrat o oarecare distanta intre ele.
Le-am copt 15 minute. In functie de puterea cuptorului, este posibil sa fie nevoie de 20 minute.
Cand au devenit usor aurii le-am scos si le-am mancat cu mujdei si sos marinara.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.