Reteta de ciulama de post de ciuperci cu fasole verde este simpla, rapida si usor de preparat, cremoasa si foarte gustoasa.
Este un fel de mancare savuros apreciat atat in perioada postului cat si in zilele in care renuntati la carne.
Daca vreti sa incercati cea mai buna reteta de ciulama de post de ciuperci si fasole verde va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare prezentat pas cu pas:
CIULAMA DE POST DE CIUPERCI CU FASOLE VERDE |
500 g ciuperci champignon
3 linguri ulei
1 ceapa mare
200 g fasole verde congelata
20 g faina
350 ml lapte vegetal cu gust neutru
2 catei usturoi dati prin presa
sare
piper
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Pentru inceput am calit ceapa tocata marunt in uleiul incins pana a devenit sticloasa si s-a inmuiat. In acest timp am dizolvat faina in putin lapte, apoi l-am adaugat pe tot in bol.
Am pus ciupercile feliate peste ceapa si le-am sotat pana cand s-a evaporat apa.
Am adaugat fasolea verde, sare, piper si cimbru uscat si am sotat inca 2-3 minute, amestecand destul de des, timp in care fasolea se decongeleaza total incepe deja se gateasca. .
Am turnat laptele cu faina, dar am amestecat in castron inainte de a-l turna pentru ca faina sa nu ramana la fundul castronului.
Am adaugat usturoiul dat prin presa si am amestecat.
Am fiert ciulamaua de post cu ciuperci si fasole verde la foc mic in jur de 5 minute, amestecand foarte des, ca sa nu se lipeasca de tigaie.
Am oprit focul si am adaugat patrunjelul verde tocat.
Servire:
Mamaliga am facut-o chiar inainte sa pregatesc ciulamaua de post cu ciuperci si fasole verde.
Am impartit mancarea in farfurii, am mai presarat putin patrunjel verde si am mancat cu pofta.
Este o mancare savuroasa, aromata si extrem de usor de pregatit. Sper ca o veti incerca si voi curand.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.